Comunicació AMPA: Vídeo campanya FAPAC per l’escola pública

COMUNICACIÓ AMPA
27/03/2017
CAMPANYA VIRAL PER PROMOURE L’ESCOLA PÚBLICA

La FaPaC us animem a totes les famílies a matricular els fills i filles a l’escola pública

  • Hem llençat un vídeo a les xarxes socials en què una desena de personalitats que porten o han portat els fills i filles a l’escola pública expliquen els motius de la seva decisió.
  • Celebrem, per primera vegada en democràcia, els màxims càrrecs institucionals del país confiïn en l’escola pública per educar els seus fills.

Barcelona, 27 de març de 2017

La FAPAC volem fer-vos una crida a totes les famílies i al conjunt de la ciutadania perquè, durant el període de pre-matriculacions escolars que va començar dijous 23 de març, feu una aposta decidida per l’escola pública. Per aconseguir-ho, hem fet públic a les xarxes socials un vídeo en què una desena de personalitats que porten o han portat els seus fills i filles a l’escola pública expliquen els motius de la seva decisió i encoratgen el conjunt de la ciutadania a tenir en compte aquesta opció.

Entre les personalitats que apareixen a la gravació hi sobresurten notablement l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el 130è. president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Volem recalcar el fet que és la primera vegada en la història de la democràcia en què els representants de les dues màximes institucions del país confien en l’escola pública per educar els seus fills i filles, i se’n felicita públicament. La FAPAC veiem com un signe de normalitat i progrés democràtic que l’escola de tots sigui realment de tots, i que els representants polítics del conjunt de la ciutadania hi confiïn plenament.

"A Catalunya tenim un gran sistema educatiu en el qual l’escola pública excel·leix d’una manera particular”, assegura el president de la Generalitat, mostrant-se convençut que les seves filles “estan en molt bones mans a l’escola pública". L’alcaldessa de Barcelona, al seu torn, recalca: “Si volem una societat més democràtica, més cohesionada, que garanteixi la igualtat d’oportunitats, l’educació en valors comptant amb la diversitat del que és la nostra societat, és imprescindible comptar amb una escola pública i de qualitat.”

D’altres mares i pares d’alumnes que s’han ofert voluntàriament a participar en l’acció són el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i catedràtic de Filosofia Jaume Casals, les actrius Mercè Sampietro i Cristina Brondo, la infermera i escriptora Laila Karrouch, el cantant Joan Pons “El Petit de Cal Eril” i els actors David Bagés i Joan Valentí. Tots plegats mostren amb la seva experiència l’excel·lència del sistema educatiu públic de Catalunya, que la FAPAC considera primordial per garantir una societat formada, cohesionada, crítica i preparada per als reptes del demà. L’entitat considera que l’escola ha de ser una institució que garanteixi l’ascensor social, i disposar d’una xarxa pública forta és la que ho facilita.

La FAPAC hem considerat necessari dur a terme aquesta acció a les xarxes socials després de constatar que el departament d’Ensenyament opta per inhibir-se en aquest camp, i li demana que de cara a propers cursos entomi la responsabilitat de fomentar les matriculacions a la xarxa educativa de la qual n’és titular.

“Entre tots construïm l’escola de tots”

Avui hem presentat el vídeo en roda de premsa durant la qual hem volgut traslladar un missatge de confiança i compromís amb l’educació pública. Volem millorar l’escola de tots, volem que compleixi els màxims estàndards de qualitat educativa i que formi els ciutadans del futur de manera excel·lent. Ciutadans crítics, creatius, innovadors, inquiets, feliços, exigents, motivats, investigadors… En definitiva, ciutadans a l’altura dels reptes als que s’hauran d’enfrontar.

Sobre la decisió de Carles Puigdemont i Ada Colau d’escolaritzar els seus fills en centres públics, creiem que “és històric que president de la Generalitat i alcalde/alcaldessa de Barcelona portin els seus fills i filles als centres que gestionen directament. Fins ara això no havia acabat de ser així, i confiem que aquesta situació marqui un abans i un després en la realitat política d’aquest país.”

Esperem que us agradi el vídeo.
Fem campanya per l’escola pública.
Us animem a compartir-lo i fer-lo córrer pels vostres canals
i xarxes socials.

Salutacions,

Montse Conejo
Presidenta de FAPAC

open.php?u=2edeb21234a467f53bf4d1426&id=754583ee42&e=296517d26c

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s