Agenda Dones Primera Quinzena de Setembre

Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
SETEMBRE 2017 Si no vols rebre l’agenda
envia un mail aquí.
* Primera Quinzena
Us recomanem (7)
Activitats culturals (7)
Jornades i altres conferències (2)
Formació (69)
Pre-inscripcions (7)
Premis i convocatòries (7)
Altres esdeveniments d’interès (4)
US RECOMANEM
Sota el lema ‘No és no’ – Obert les nits de dijous a dissabte fins el 25 de setembre entre les 23 i les 5 h
Estand antimasclista a la zona d’oci nocturn del Front Marítim i a la Vila Olímpica
Per informar, sensibilitzar i atendre en cas d’agressió sexual. Aquesta acció s’inclou en el paquet de mesures Barcelona Antimasclista i s’acompanya d’un protocol d’actuació coordinat entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, serveis sanitaris i serveis municipals d’atenció.

A l’espai hi haurà dues persones expertes que faran assessorament sobre què són les violències masclistes i els assetjaments i podran activar el protocol en cas de necessitat. També hi haurà una parella de professionals fent itinerància per la zona.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/premsa/2017/06/29/barcelona-instal%c2%b7la-un-estand-antimasclista-a-la-zona-doci-nocturn-del-front-maritim-sota-el-lema-no-es-no/, ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/no-zss-no-tambzs-a-la-vila-olzmpica i www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/estand-al-cor-de-loci-nocturn-de-la-barceloneta-per-prevenir-agressions-sexuals/video/5676491/#.WVt_yPy8WQw.facebook

De l’1 de setembre al 3 de novembre (presentació de propostes) Presentació al Registre General de l’Ajuntament o als registres municipals de les OAC’s
Convocatòria del III Premi Jove de Còmic Sant Martí
Convocat, en el marc de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, per a prevenir i erradicar la violència masclista.

Aquest premi té com a finalitat sensibilitzar i implicar les persones més joves en la lluita contra les violències masclistes i en unes relacions més equitatives i igualitàries entre homes i dones, a través de l’expressió creativa, en un mitjà artístic proper i assequible com és el còmic.
Organitza: Districte de Sant Martí, la Regidoria de Feminismes i LGTBI i Biblioteques de Sant Martí. Hi col·labora Consell de Dones del Districte de Sant Martí
Més informació: www.premijovecomicsantmarti.cat

Diumenge, 3 de setembre a les 21:30 h
Projecció Cinema a la fresca ‘Una segunda madre (Que Horas Ela Volta?)’
Dins del "Cicle de cinema ‘Dones: Accions i Resistències’ 2017". D’Anna Muylaert (Brasil, 2015),108 min. Versió doblada al castellà. Davant la paradoxal realitat de Val, una criada que s’ha passat deu anys cuidant el fill de la família per a la qual treballa però allunyada de la seva filla, aquesta pel·lícula planteja, amb un to desimbolt de comèdia, el desequilibri entre classes socials i visibilitza el treball de les criades i assistentes internes, que sacrifiquen les seves vides privades per poder realitzar aquesta feina. En col·laboració amb la Comissió de Festes del Barri del Farró. Presentació a Càrrec de Drac Màgic. La programació del cicle se centra en les diferents estratègies amb què els personatges femenins protagonistes responen als conflictes, en escenaris d’injustícia o imposició. Gratuït.
Lloc: Plaça Mañé i Flaquer.
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2017/05/18154738/CicleCinema2017.pdf i ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/cicle-de-cinema-dones-accions-i-resistzuncies
Dijous, 14 de setembre a les 20 h
Projecció ‘Locas de alegría (La pazza gioia)’
Dins del "Cicle de cinema ‘Dones: Accions i Resistències’ 2017". De Paolo Virzì (Itàlia, 2016). 11 min. Versió doblada al castellà. En un centre psiquiàtric de la Toscana es troben dues dones, molt diferents entre si, però connectades per un sentiment d’abandó i incomprensió. Quan s’embarquen en una fugida cap endavant dibuixen una al·legoria clara de la pel·lícula Thelma & Louise i de l’esperit d’alliberament i transgressió de dones que escapen d’una existència tràgica i marginal. Presentació a càrrec de Drac Màgic. La programació del cicle se centra en les diferents estratègies amb què els personatges femenins protagonistes responen als conflictes, en escenaris d’injustícia o imposició. Aquest fil conductor segueix personatges femenins que accepten els reptes dels processos de canvi amb un altíssim grau d’implicació. Entrada Gratuïta. Aforament limitat.
Lloc: Phenomena Experience. c/ Sant Antoni Maria Claret 168
Organitza: Regidoria Feminismes i LGTBI
Més informació: media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2017/05/18154738/CicleCinema2017.pdf i ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/cicle-de-cinema-dones-accions-i-resistzuncies
Al CIRD
Recursos Pedagògics i Exposicions en préstec i accessibles en línia
Per a entitats, institucions i persones interessades. Exposicions i recursos pedagògics amb perspectiva de gènere, adreçats a sensibilitzar pel que fa als drets de les dones i la prevenció de qualsevol tipus de discriminació o violència exercida per raons de gènere. Els recursos es poden trobar en línia o físicament al CIRD. Consulteu el catàleg al web i doneu-vos d’alta al web per poder consultar els continguts dels recursos en línia.
Lloc: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones. c/ Camèlies 36-38
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/canal/recursos-pedagogics-i-sensibilitzacio i ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca
Recursos pedagògics per treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere
‘Diversitat en curt’
El projecte “Diversitat en curt” posa a disposició dels centres educatius cinc curtmetratges que, acompanyats de guies didàctiques, permeten treballar a l’aula temes relacionats amb les identitats i les discriminacions per raó de sexe, la diversitat afectiva i sexual i la convivència.
Organitza: Àrea Drets de Ciutadania, Participació i Transparència Direcció de Feminismes i LGTBI, Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/noticia/nou-material-didzactic-sobre-diversitat-sexual-i-afectiva
Campanya ‘No en deixem passar ni mitja’ #BCNantimasclista
BCN Antimasclista
Barcelona és una ciutat que rebutja la violència masclista. En aquest web trobareu informació i recursos per detectar-la, per buscar suport i, també, per entendre que totes i tots hi tenim un paper.
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/
Tornar al menú
ACTIVITATS CULTURALS
Arts escèniques
Dimecres, 13 de setembre a les 19 h
Projecció ‘Sonita’
Dins del Cicle "Cinema Dones del Món". Rokhsareh Ghaemmaghami. 90 min. Alemanya, Iran, Suïssa. 2015. VO en anglès i persa afganès subtitulada en castellà. Història d’una jove afganesa de 18 anys que entra a l’Iran sense papers i es busca la vida en els suburbis de Teheran, mentre lluita per convertir-se en cantant de rap. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart. Comandant Benitez 6
Organitza: Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart
Més informació: perequart i T. 933 398 261
Tornar al menú
Exposicions
Del 4 al 20 de setembre (presentació el 21 setembre a les 18.30 h) de 16:30 a 20:30 h
Exposició ‘Consell de les Dones de l’Eixample’
Aquesta exposició vol mostrar i reconèixer la tasca de totes les entitats del Consell de les Dones de l’Eixample, que treballen amb i per les dones del districte i que, des de la seva diversitat, uneixen els seus esforços dia a dia per millorar la vida de les dones i, de retruc, la de tota la societat. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri Espai 210. c/ Padilla 210
Organitza: Associació Xarxa Dos Deu per la Millora del Barri de la Sagrada Família i Consell de les Dones de l’Eixample
Més informació: espai210
Del 4 al 24 de setembre d’11 a 14 h
L’Aventura de conèixer: Exposició ‘Còmics contra el masclisme’
Aquesta exposició vol reivindicar l’art per combatre el masclisme. Creacions d’adolescents i joves presentades al Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i erradicació de la violència masclista 2015. Entrada lliure.
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra. c/ Segre 24-32
Organitza: Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibcanfabra/ca
Del 4 al 29 de setembre (xerrada el dia 19) de 10 a 14 h
Exposició ‘La natura’
Dins "Aula d’educació ambiental de les Corts". Aquesta exposició sobre la natura pretén donar veu a dues dones, mare i filla, i a la causa solidària que defensen, amb l’objectiu de difondre art i recaptar fons per al projecte de l’ONG Matres Mundi. Tècniques: oli, acrílic i aquarel·la. A càrrec d’Annia Aragones i Lola Chacón.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: dolorschacon i loarevents
Del 7 al 30 de setembre de 16:30 a 21:30 h
Exposició ‘Ara parlem les dones!’
Com se’ns educa per ser dones? Com es transmeten els valors de la feminitat de generació en generació? Lola Lolita Nolola presenta, des d’una perspectiva crítica i feminista i a través diferents llenguatges artístics, una reflexió sobre diverses maneres d’habitar els cossos. Alguns dels materials que composen l’exposició són: collage surrealista, haikus, escriptura lliure, curtmetratges, arxiu fotogràfic, entrevistes, instal·lacions i fotomuntatges.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Del 12 de setembre al 4 d’octubre de 10 a 14 i de 16 a 20 h
Exposició ‘El pas dels dies’
Del col·lectiu Dones d’Aigua. L’exposició mostra el pas de les estacions de l’any a través dels paisatges creats per les autores. Les escultures acompanyen als quadres.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: cotxeresborrell.net
Tornar al menú
Lectures i presentacions de llibres
Publicació
‘Presó i Drets Sexuals i Reproductius. Una experiència d’intervenció a Brians 1 i Wad-Ras’
La publicació, en anglès, castellà i català, és la primera d’una col·lecció que obre una nova línia en la qual es vol recollir el treball fet per l’APFCIB en diferents àmbits d’actuació. La publicació s’estructura en dues parts: la primera se centra a oferir una lectura dels serveis penitenciaris des d’una perspectiva de gènere; la segona és una reflexió sobre el treball realitzat per l’APFCIB en el marc d’aquests serveis i també s’hi ofereix una reflexió sobre el mètode de treball que s’ha fet servir en la intervenció.
Organitza: Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB)
Més informació: apfcib.org/wp-content/uploads/2017/07/Pres%C3%B3-i-drets-sexuals-i-reproductius.pdf, apfcib.org/wp-content/uploads/2017/07/PRISI%C3%93N-Y-DERECHOS-SEXUALES-Y-REPRODUCTIVOS-CAST.pdf i apfcib.org/wp-content/uploads/2017/07/Prison-and-sexual-and-reproductive-rights-EN.pdf
Tornar al menú
JORNADES I ALTRES CONFERÈNCIES
Dijous, 7 de setembre a les 18 h
Conferència ‘La ciutat de les dones’
Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. A càrrec de la Dra. Marina Subirats i Martori. Si voleu assistir a aquest acte i necessiteu alguna mesura d’accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva (interpretació en la llengua de signes o subtitulació en directe), cal que ho sol·liciteu abans del 4 de setembre (de dilluns a divendres, de 9.00 a 15.00 h). Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Ajuntament de Barcelona. Plaça Sant Jaume 1 1r
Organitza: Ajuntament de Barcelona
Més informació: T. 934 027 354 i protocolajbcn
Dimarts, 12 de setembre a les 19 h
Xerrada ‘Dones i salut’
Dins del cicle "Dones". Xerrada, des d’una perspectiva de gènere, sobre la salut de les dones, dret a decidir sobre el propi cos, condicionaments biològics, psicològics i socials de la salut de les dones, diferències de salut entre dones i homes, etc. A càrrec de: Mª José Fernández de Sanmamed. Metgessa d’Atenció Primària. Gratuït. Aforament limitat.
Lloc: Centre Cívic Navas. c/ Navas de Tolosa 312
Organitza: Centre Cívic Navas
Més informació: www.ccnavas.cat
Tornar al menú
FORMACIÓ
Cursos
De l’1 de setembre al 22 de desembre (de dilluns a divendres) de 9:30 a 16 h
Curs ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’
Sessions informatives i de selecció de l’alumnat: dimecres 26 de juliol a les 10:30 h, dijous 27 de juliol a les 15:30 h, divendres 25 d’agost a les 10:30 h i dilluns 28 d’agost a les 15:30 h. El curs pretén formar personal qualificat per atendre persones dependents en l’àmbit sociosanitari en la institució on es desenvolupi la seva actuació, aplicant les estratègies dissenyades per l’equip interdisciplinari competent i els procediments per mantenir i millorar la seva autonomia personal i les seves relacions amb l’entorn. Programa: Suport en la recepció i acolliment en institucions de persones dependents, 30 hores; Suport en l’organització d’activitats per a persones dependents en institucions, 70 hores; Intervenció en l’atenció higienicoalimentària en institucions, 70 hores; Intervenció en l’atenció sociosanitària en institucions, 70 hores; Animació social de persones dependents en institucions, 30 hores; Manteniment i millora de les activitats diàries de persones dependents en institucions, 50 hores; Tècniques de comunicació amb persones dependents en institucions, 50 hores i Mòdul de pràctiques professionals no laborals, 80 hores. Assistint al 75% mínim de cada mòdul i aprovant els exàmens teòrics i pràctics s’obté el certificat de professionalitat de nivell 2 d’"Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials". Gratuït. Cal inscripció.
Lloc: ARED Fundació per a la Reinserció de Dones. c/ Zamora 103-105 bxs
Organitza: ARED Fundació per a la Reinserció de Dones
Més informació: xvillarejo
Del 12 de setembre al 21 de desembre de 15 a 18:15 h
Curs ‘Auxiliar de fleca’
Aquest curs està adreçat a persones nouvingudes en situació irregular, persones en risc o situació d’irregularitat sobrevinguda o dones reagrupades. Requisits dels/de les alumnes: inscrits/es com a Demandants/es d’Ocupació No Ocupats/des (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), si la situació administrativa ho permet; amb motivació i disposició per treballar en el camp de la indústria alimentària; nivell bàsic de català però sense nocions de català oral; si la persona presenta problemàtica de consum de substàncies tòxiques ha d’estar obligatòriament realitzant un programa de tractament de deshabituació, abans d’incorporar-se a l’acció formativa i no patir cap discapacitat que pugui impedir el correcte seguiment de l’acció formativa o el desenvolupament posterior de la professió. Finalitzat el curs, si s’hi assisteix a un mínim del 75% de les hores de cada mòdul i amb qualificació d’apte, s’obtindrà un certificat d’aprofitament, per part de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, en "Auxiliar de fleca". Cal inscripció prèvia.
Lloc: ARED Fundació per a la Reinserció de Dones. c/ Zamora 103-105 bxs
Organitza: Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, dins del Programa de reincorporació al treball. ARED Fundaci&
Més informació: ared
Del 18 de setembre al 2 d’octubre Curs online. 10 hores
Curs online ‘Formació bàsica en igualtat d’oportunitats de dones i homes en el treball’
Objectiu: Aquest mòdul recull un conjunt de conceptes bàsics al voltant de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a l’ocupació. Recomanat per a persones que volen apropar-se de manera senzilla i acurada a la situació de les dones i els homes en el món laboral. I, en concret, als Plans d’igualtat a les empreses com a instrument per actuar en favor de la igualtat d’oportunitats. Plataforma: Moodle. Criteris de selecció i adjudicació: En cas que les candidatures superin les places disponibles, tindran matrícula preferent les persones que s’ajustin al perfil de destinataris/àries per estricte ordre de sol·licitud. Places limitades. Cal preinscripció.
Organitza: Igualtat en el treball Formació. Generalitat de Catalunya
Més informació: igualtateneltreball.tsf i treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Del 20 de setembre al 29 de novembre (dimecres)
Escola de promotores de salut 2017
Promoure l’apoderament i participació de les dones com agents de la seva salut sexual i reproductiva, recuperant la pròpia veu i exercint el seu poder de decisió. Objectius específics: donar a les promotores informació i formació sobre un ampli ventall de temes en relació a la salut sexual i reproductiva de les dones; donar-les-hi informació i formació metodològica de tallers de promoció de salut i proporcionar-les-hi eines metodològiques i fons d’informació per desenvolupar les seves activitats. Gratuït. Cal inscripció i garantir-ne l’assistència. 30 hores.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Centre Anàlisis i Programes Sanitaris
Més informació: caps
Del 25 de setembre al 31 de desembre (13 sessions)
Curs en línia ‘Grans pensadores de la pau’
El seminari té com a objectiu presentar l’aportació del geni femení en la construcció de la filosofia de la pau mitjançant l’estudi detallat de set figures rellevants del segle XX (Edith Stein, María Zambrano, Hannah Arendt, Simone Weil…). Aquest curs, impartit per Francesc Torralba, doctor en filosofia, tindrà com a metodologia l’exposició de la vida, l’obra i el pensament de cada autora i una anàlisi d’alguns textos seleccionats. Es tracta d’un curs en castellà i en línia, no presencial. Preu 80 euros.
Organitza: Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU
Més informació: www.cartadelapau.org/img/PP2_Grandes_pensadoras_2017.pdf, www.cartadelapaz.org i T. 934 145 936
Del 2 d’octubre al 6 de novembre Curs online. 20 hores
Curs online ‘Temps de treball i corresponsabilitat amb perspectiva de gènere’
Amb l’objectiu d’introduir els conceptes generals i els elements principals de debat al voltant del temps de treball i de les polítiques de temps; conèixer què és i com s’estructura el temps i el temps de treball en les societats de benestar, així com les principals actuacions al voltant del temps i del temps de treball en el nostre entorn, des d’una perspectiva de gènere. Destinataris/àries prioritaris/àries: Representació sindical, personal de Recursos Humans, direcció i gerència d’empreses, professionals de l’àmbit de la igualtat i persones que participen a les comissions d’igualtat. Recomanat per a: Professionals que vulguin conèixer els conceptes generals, les actuacions i els elements principals del debat al voltant del temps de treball i la corresponsabitat des d’una perspectiva de gènere. Plataforma: Moodle. Criteris de selecció i adjudicació: En cas que les candidatures superin les places disponibles, tindran matrícula preferent les persones que s’ajustin al perfil de destinataris/àries per estricte ordre de sol·licitud. Places limitades. Cal preinscripció
Organitza: Igualtat en el treball Formació. Generalitat de Catalunya
Més informació: igualtateneltreball.tsf i treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Del 2 d’octubre a l’1 de desembre Curs online. 40 hores
Curs online ‘Perspectiva de gènere en els projectes de Fons Europeus’
Amb l’objectiu de donar a conèixer els principals conceptes, eines i estratègies per incorporar una perspectiva de gènere en el disseny, implementació i avaluació de projectes de Fons Europeus. Destinataris/àries prioritaris/àries: Empreses i entitats que realitzin projectes europeus. Recomanat per a persones que vulguin conèixer com introduir la perspectiva de gènere, de forma transversal, a tot el cicle i les fases d’aquests projectes. Plataforma: Moodle. Criteris de selecció i adjudicació: En cas que les candidatures superin les places disponibles, tindran matrícula preferent les persones que s’ajustin al perfil de destinataris/àries (en particular, que gestionin projectes europeus) per estricte ordre de sol·licitud. Es donarà prioritat a les persones que no estiguin realitzant formació en línia de l’Àrea d’Igualtat d’Oportunitats. Places limitades. Cal preinscripció
Organitza: Igualtat en el treball Formació. Generalitat de Catalunya
Més informació: igualtateneltreball.tsf i treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Del 13 d’octubre de 2017 al 6 de juliol de 2018 (un divendres de cada mes. 10 sessions)
Curs ‘Lectures de teoria política feminista’ del manifest a la teoria
A través de la lectura i l’anàlisi de les obres d’una selecció d’autores es realitzarà una aproximació a les idees i els debats més importants que conformen el pensament polític feminista. Aquest curs abordarà, des de manifestos polítics i la literatura teòrica, cinc fites històriques per al feminisme: L´aparició del feminisme a la revolució francesa, el feminisme del segle XIX, el naixement del feminisme radical dels anys setanta en el context europeu, el del feminisme negre nord-americà i, finalment, el feminisme Queer.

Ens endinsarem en cada tema primer des d´un text literari i després des d´un text pròpiament d´assaig de pensament polític.

Coordinat per Maria de la Fuente. Consulteu el web. Inscripció oberta fins el 25 de setembre.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)
Més informació: www.icps.cat/archivos/CiP/cip-tpf11-set17.pdf?noga=1 i www.icps.cat/fd-inscripcio/curs-de-lectures-de-teoria-politica-feminista-2017

Del 13 al 27 de novembre Curs online. 10 hores
Curs online ‘Formació bàsica en igualtat d’oportunitats de dones i homes en el treball’
Objectiu: Aquest mòdul recull un conjunt de conceptes bàsics al voltant de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a l’ocupació. Recomanat per a persones que volen apropar-se de manera senzilla i acurada a la situació de les dones i els homes en el món laboral. I, en concret, als Plans d’igualtat a les empreses com a instrument per actuar en favor de la igualtat d’oportunitats. Plataforma: Moodle. Criteris de selecció i adjudicació: En cas que les candidatures superin les places disponibles, tindran matrícula preferent les persones que s’ajustin al perfil de destinataris/àries per estricte ordre de sol·licitud. Places limitades. Cal preinscripció.
Organitza: Igualtat en el treball Formació. Generalitat de Catalunya
Més informació: igualtateneltreball.tsf i treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/virtual/
Tornar al menú
Tallers als PIAD
Del 19 de setembre al 19 de desembre (dimarts) de 10 a 12 h
Taller ‘Grup de creixement personal per a dones’
Per a dones que busquen sentir-se millor. Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones promovent el creixement de cada persona des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l’apoderament i la xarxa entre dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi i T. 932 002 602
Del 19 de setembre al 21 de novembre (dimarts) de 17:30 a 19:30 h
Taller ‘Autoestima’ per a dones menors de 25 anys
Un espai on les dones podran entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions, aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciencia, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver. c/ Quito 8-10 bxs
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: piad_santandreu i T. 938 324 626
Del 19 de setembre al 19 de desembre (dimarts) de 10 a 12 h
Taller ‘Grup de creixement personal per a dones’
Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones promovent el creixement de cada persona des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l’apoderament i la xarxa entre dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi i T. 932 002 602
Del 20 de setembre al 20 de desembre (dimecres) de 17 a 19 h
Taller ‘Grup de creixement personal per a dones’
Un espai d’autoconeixement i d’ajuda mútua, que permetrà a les perticipants trobar eines per millorar el propi benestar. Es treballarà per afavorir l’autoestima, la comunicació i les relacions interpersonals. Per a dones majors d’edat interessades a treballar aspectes personals. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Centre d’Atenció Primària Vila de Gràcia-Cibeles. c/ Còrsega 363
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia i T. 932 914 330
Del 20 de setembre al 20 de desembre (dimecres) de 17 a 19 h
Taller ‘Grup de creixement personal per a dones’
Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones promovent el creixement de cada persona des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l’apoderament i la xarxa entre dones. Entrada Gratuïta Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Martí
Lloc: Centre Cultural La Farinera del Clot. G.V. Corts Catalanes 837 bxs
Organitza: PIAD Sant Martí
Més informació: piad_santmarti i T. 933 077 260
Del 20 de setembre al 20 de desembre (dimecres) de 10 a 12 h
Taller ‘Grup de creixement personal per a dones’
Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones. Es farà promovent el creixement de cada una de les participants des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l’empoderament i la xarxa entre dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Centre d’Atenció Primària Les Corts. Mejía Lequerica 1
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts i T. 932 916 491
Del 20 de setembre al 29 de novembre (dimecres) de 12 a 14 h
Taller ‘Dansa. Psicodansa integrativa: la fortalesa femenina com a experiència corporal’
Taller que utilitza la dansa com a eina per connectar amb el cos de les dones i apoderar-les. Aporta beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Aborda la sensibilització, el moviment i la consciencia corporal com a eines per poder guanyar qualitat de vida i recuperar l’equilibri amb l’organisme a través de la presa de consciencia, la identificació i re-apropiació de fortaleses i recursos, treballant els límits amb l’entorn i amb les altres persones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample.
Lloc: Centre Cívic Urgell. c/ Comte d’Urgell 145
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample i T. 932 562 819
Del 20 de setembre al 29 de novembre (dimecres) de 16 a 18 h
Taller ‘Tastet d’empoderament’
Taller vivencial per afavorir l’autoconeixement, l’autoestima, l’empoderament, l’assertivitat, el projecte vital propi, les xarxes de suport entre dones, la identificació de les violències i la informació de recursos a través de la reflexió sobre la socialització de gènere, l’amor romàntic i la dependència emocional, la sexualitat i el desig, la prevenció de la violència masclista i els usos del temps, entre d’altres. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Centre Cívic El Coll – La Bruguera. c/ Aldea 15 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia i T. 932 914 330
Del 22 de setembre al 24 de novembre (divendres) de 10 a 12 h
Taller ‘Autodefensa’
Adreçat a dones. Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l’augment de la pressa de consciencia de l’espai, la postura i la comunicació verbal i no verbal. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Centre Cívic Drassanes. c/ Nou de la Rambla 43
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: T. 932 564 951 i piad_ciutatvella
Del 22 de setembre al 24 de novembre (divendres) d’11 a 13 h
Taller ‘Desmuntant els mites de l’amor romàntic’
Taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d’una perspectiva de gènere i intercultural. Es farà a través de la reflexió sobre les desigualtats de gènere i el treball de les relacions de parella, l’amor romàntic i les diverses manifestacions de la violència masclista, amb la finalitat de prevenir-les. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras. Trav Corts 58
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts i T. 932 916 491
Del 22 de setembre al 15 de desembre (divendres) de 10 a 12 h
Taller ‘Risoteràpia’
Taller d’autocura per a dones a través de l’experiència del riure. Espai per a alliberar tensions i reduir l’estrès, enfortir les relacions interpersonals i potenciar les habilitats comunicatives des d’una visió positiva, incentivar la motivació i la creativitat, experimentar el plaer de riure i gaudir d’allò senzill. A través de jocs i dinàmiques que influeixen en l’estat anímic i sensorial. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi.
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna. c/ Ganduxer 130 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi i T. 932 002 602
Del 26 de setembre al 12 de desembre (dimarts) de 17 a 19 h
Taller ‘Grup de creixement personal per a dones’
Per a dones que busquen sentir-se millor. Espai col·lectiu per treballar les necessitats, inquietuds, malestars i desitjos de les dones promovent el creixement de cada persona des de la consciència de la perspectiva de gènere, potenciant l’apoderament i la xarxa entre dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: PIAD Ciutat Vella. c/ Nou de la Rambla 45 4t
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella i T. 932 564 951
D’octubre de 2017 a juny de 2018 (dilluns i dimecres) de 18 h a 19 h
Taller ‘Dona i esport’
Sessions de relaxació, tonificació, control postural i gimnàstica suau, concebut com un espai de relació i autocura, especialment indicat per a dones que cerquen un espai per relacionar-se i dedicar-se temps a si mateixes. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi.
Lloc: Per concretar (CAP, Servei Sanitari).
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi i T. 932 002 602
Del 2 d’octubre de 2017 al 27 de juny de 2018 (dilluns i dimecres) de 10:30 a 11:30 h
Taller ‘Dona i esport’
Espai de relació i oci per millorar la condició física, l’autoestima i la pressa de decisions. Espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes utilitzant l’exercici físic a través d’un gran ventall d’activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample.
Lloc: Centre d’Atenció Primària Roger de Flor. c/ Roger de Flor 194-196
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample i T. 932 562 819
Del 3 d’octubre de 2017 al 28 de juny de 2018 (dimarts i dijous) de 18 a 19 h
Taller ‘Dona i esport’
Espai de relació i oci per millorar-ne la condició física, l’autoestima i la pressa de decisions. Espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes utilitzant l’exercici físic a través d’un gran ventall d’activitats com la relaxació, les sessions de tonificació, el control postural, etc. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Centre d’Atenció Primària Les Corts. Mejía Lequerica 1
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts i T. 932 916 491
Del 4 d’octubre al 20 de desembre (dimecres) de 16 a 18 h
Taller ‘Autodefensa’
Adreçat a dones. Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l’augment de la pressa de consciencia de l’espai, la postura i la comunicació verbal i no verbal. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sant Andreu
Lloc: Casal de Barri Congrés-Indians. c/ Manigua 25-35
Organitza: PIAD Sant Andreu
Més informació: T. 938 324 626 i piad_santandreu
Del 5 d’octubre al 14 de desembre (dijous) de 9 a 11 h
Taller ‘Autodefensa per a dones’
Amb aquest taller es pretén potenciar la seguretat física i emocional a través de l’augment de la pressa de consciencia de l’espai, de la postura i de la comunicació verbal i no verbal, com a eines de les dones. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Les Corts.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: PIAD Les Corts
Més informació: piad_lescorts i T. 932 916 491
Del 5 d’octubre de 2017 al 28 de juny de 2018 (dimarts i dijous) de 12 a 13 h
Taller ‘Dona i esport’
Espai de relació i oci per millorar la condició física, l’autoestima i la pressa de decisions. Espai de temps on les dones es poden dedicar a elles mateixes utilitzant l’exercici físic a través d’un gran ventall d’activitats com la relaxació, sessions de tonificació, control postural, etc. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Centre d’Atenció Primària Doctor LLuís Sayé. Torres i Amat 8
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella i T. 932 564 951
Del 10 d’octubre al 12 de desembre (dimarts) de 16:30 a 18:30 h
Taller ‘Risoteràpia’
El taller, combina eficaçment recursos expressius del cos, jocs i danses com a mitjà per alliberar un riure sincer, la tensió i gaudir del contacte amb les altres persones. Es portarà a terme d’una manera fluïda, progressiva, respectuosa i de fàcil accés per a qualsevol. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Ciutat Vella.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí. c/ Comerç 36 bxs
Organitza: PIAD Ciutat Vella
Més informació: piad_ciutatvella i T. 932 564 951
Del 19 d’octubre al 21 de desembre (dijous) de 17:30 a 19:30 h
Taller ‘Autoestima. El meu cos, el meu territori’
Espai per a dones que vulguin aprofundir en el funcionament del cos, la ment i les emocions. Es treballarà l’expressió a través del moviment i la presa de consciència, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Sarrià-Sant Gervasi.
Lloc: Centre Cívic Sarrià. c/ Eduardo Conde 22-42 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: piad_sarriasantgervasi i T. 932 002 602
Del 19 d’octubre al 21 de desembre (dijous) de 18 a 20 h
Taller ‘Moviment conscient’
Espai d’exploració i auto coneixement, partint del cos com a seu de vivències. Des del reconeixement del lligam estret entre la ment, les emocions i el cos físic, es faciliten camins que permeten integrar i harmonitzar els diferents aspectes que habiten en cadascuna de les participants. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Gràcia.
Lloc: Centre d’Atenció Primària Larrard. Trav Dalt 79 bxs
Organitza: PIAD Gràcia
Més informació: piad_gracia i T. 932 914 330
Del 19 d’octubre al 21 de desembre (dijous) d’11 a 13 h
Taller ‘Autoestima. Adiós amores perros!’
Coaching per millorar les relacions amoroses. El taller pretén crear un espai on les dones puguin entendre el funcionament del cos, la ment i les emocions, aprenent a redescobrir el propi potencial i a expressar-se a través del moviment i la presa de consciencia, afavorint el benestar, la salut emocional, física i relacional, potenciant els propis recursos, habilitats i competències. Gratuït. Cal inscripció prèvia al PIAD Eixample.
Lloc: Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver. c/ Comte Borrell 44-46
Organitza: PIAD Eixample
Més informació: piad_eixample i T. 932 562 819
Dissabte, 25 de novembre de 18 a 19:30 h
Taller per a joves ‘Autodefensa i apoderament per a noies’
Amb motiu del ‘Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones’. Un espai per potenciar la seguretat física i emocional. La consciència de l’espai, la percepció, la força física o la comunicació verbal i no verbal seran algunes de les eines emprades. Preu 15.96 euros. Cal inscripció prèvia presencial.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: PIAD Sarrià-Sant Gervasi i Centre Cívic Casa Sagnier
Més informació: piad_sarriasantgervasi, informaciojoves i www.casaorlandai.cat
Tornar al menú
Altres tallers
Dijous, 14 de setembre a les 18 h
Tallers d’autodefensa feminista per dones, lesbianes i trans
Dins la ‘Festa Major d’Horta’. Introducció als tallers regulars a partir de setembre. Gratuït.
Lloc: Plaça de les Masies.
Organitza: Coordinadora d’Entitats d’Horta i Hortigues, col·lectiu de dones feministes d’Horta
Més informació: lameva.barcelona.cat/horta-guinardo
Dissabte, 16 de setembre a les 18:30 h
Taller obert ‘Reflexionant la feminitat’
Taller obert a totes aquelles dones que vulguin reflexionar sobre com han estat educades per complir amb els tòpics assignats a la feminitat. Es farà també un petit homenatge a aquelles dones que han estat importants per a les assistents. Cal portar, per tant, de 3 a 5 fotografies on apareguin dones que les participants considerin referents (familiars, amigues, amants, etc.). Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cultural Albareda. c/ Albareda 22-24
Organitza: Centre Cultural Albareda
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/albareda
Del 18 al 29 de setembre (dilluns, dimecres i divendres. 6 sessions) de 18 a 20:30 h
Taller de teatre social, gènere i empoderament per a dones ‘Mai et deixaré’
Taller de teatre social i gènere dirigit, especialment, a persones que s’identifiquin com a dones. Es crearà un Teatre Fòrum sobre aquelles temàtiques relacionades amb el gènere, la igualtat o la violència, amb les que les participants s’hi sentin identificades, motivades o inquietes. Per a persones interessades a treballar sobre les violències masclistes viscudes; pertanyents a col·lectius i/o grups d’activistes feministes i artistes de l’àmbit teatral amb inquietuds sobre les violències masclistes. Gratuït. Es demana fiança de 20 euros que es retornarà en acabar el curs sempre i quan s’hagi assistit a totes les sessions.
Lloc: Local de La Virgueria. c/ Grases 21
Organitza: Associacíó Nus Teatre i Acció Social
Més informació: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtyWnsLKe8J5guIq0JmWDE45VP0xL6gHCW_AjWlV2pqP9ogA/viewform?usp=sf_link
Dimecres, 20 de setembre a les 18 h
Taller ‘Videojocs per a tothom, trencant mites’
Dins ‘Tastets solidaris’. A càrrec de Women in Games.es. Preu 2 euros (aportació solidària).
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Rier Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: www.ccrierablanca.com/
Dissabte, 23 de setembre d’11 a 14 h
Taller ‘Un arbre dels desitjos per a la dona’
Dins la ‘Mercè 2017′. Un gran arbre dels desitjos on es podran escriure els desitjos per a la igualtat i l’empoderament de les dones. Gratuït.
Lloc: Rosa dels Vents al centre de la plaça Catalunya.
Organitza: Associació Generación Guineo-Catalana Virgen de Bisila
Més informació: lameva.barcelona.cat/merce/ca i associat.barcelona
Del 2 d’octubre al 4 de desembre (dilluns) de 19:30 a 21 h
Taller ‘Coaching per a dones’
Professora, Rebeca Bermúdez. De vegades, les dones, es deixen influenciar per factors externs o interns fruit de la biologia i la cultura. El taller servirà per prendre les pròpies decisions i per evitar l’autocensura. Preu 74.60 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 2 d’octubre a l’11 de desembre (dilluns) de 20 a 21:30 h
Taller ‘Autodefensa per a dones (nivell 1)’
En aquest taller es treballarà per consolidar les tècniques físiques i la recerca d’estratègies, tant individuals com col·lectives, per afrontar situacions de violència més complexes. Adreçat a dones que ja tinguin coneixements previs. Tallerista: Irene Cardona. Preu 52.64 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic El Sortidor. Plaça Sortidor 12
Organitza: Centre Cívic El Sortidor
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elsortidor
Del 2 d’octubre al 18 de desembre (dilluns) de 19:15 a 21:15 h
Taller ‘Temps de dona’
Espai d’intercanvi i creixement, des del diàleg més directe, a l’expressió artística. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Baró de Viver. c/ Quito 8-10 bxs
Organitza: Centre Cívic Baró de Viver
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barodeviver
Del 3 d’octubre al 21 de novembre (dimarts) de 18 a 19:30 h
Taller ‘Dones, literatura i supervivència’
A través de grans obres escrites per dones, es descobrirà com elles han emprat la literatura per a sobreviure, reivindicar-se i lluitar per una vida plena. A través de les seves paraules s’aprofundirà en la vivència femenina apropant-se a diferents esdeveniments i contextos històrics, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat. A càrrec de Mireia S. Albrich, humanista amb postgrau de gènere i Mireia Cebrián, filòsofa amb màster de gènere, de Trama. Preu 59.68 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 3 d’octubre al 5 de desembre (dimarts) de 12 a 13 h
Taller ‘Ioga per a embarassades’
Creixement personal i salut. L’embaràs implica canvis físics i emocionals. Practicar la tècnica del ioga, aprendre a respirar, moure’s i relaxar-se permet viure el procés d’embaràs i criança amb confiança, alegria i consciència descobrint al bebè com a part activa d’aquest esdeveniment des del primer moment. A càrrec de Mar Àlvarez. Preu 35.09 euros.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Del 3 d’octubre al 5 de desembre (dimarts) d’11 a 12:30 h
Taller ‘Dona i literatura’
Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones. Per recuperar la veu silenciada de determinades escriptores que van reivindicar el paper de la dona en aquesta forma d’expressió artística. Amb Covadonga Viñas, graduada en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona. Preu 74.60 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Dimarts, 3 d’octubre de 9:30 a 13:30 h
Taller ‘Per a l’elaboració de la diagnosi d’igualtat utilitzant la Guia pràctica per diagnosticar-la’
Docent: Mar Gaya, consultora en integració d’igualtat d’oportunitats a l’àmbit laboral. Psicòloga, màster en direcció i gestió de Recursos Humans per l’EAE-UPF i tècnica superior en implantació de plans d’igualtat a l’empresa. Destinat a personal de gerència, direcció i gestió de recursos humans d’empreses i institucions, agents d’igualtat i representants sindicals que estiguin iniciant la diagnosi de la seva empresa o organització i hi participin activament. Amb l’objectiu de donar a conèixer la Guia pràctica per diagnosticar la igualtat i el seu funcionament i aplicar-ho als casos reals de les empreses participants en la sessió. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Direcció General de Joventut. Calàbria 147
Organitza: Generalitat de Catalunya
Més informació: treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/empreses/presencial/ci/formulari_inscripcio/ i treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/empreses/presencial/
Del 4 al 25 d’octubre (dimecres) de 19:30 a 21 h
Taller ‘Igualtat de gènere en la vida quotidiana’
Amb motiu del ‘Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones’. El gènere és un element que afecta a com es relacionen les persones i, per mala sort, les fa desiguals. Es veurà quins són els elements que fomenten la desigualtat i com revertir-la. Amb Natàlia Climent (wuwei), activista feminista especialitzada en relacions igualitàries. Preu 29.84 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Del 4 d’octubre al 29 de novembre (dimecres) de 18 a 19:30 h
Taller per a dones ‘El cos de l’emoció: cos, dansa i autoconeixement’
A càrrec d’Almendra Salazar. Aquesta proposta vol ser una una caixa d’eines, de recursos per a la gestió de les emocions, a través del moviment i les sensacions somàtiques. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 4 d’octubre al 13 de desembre (dimecres) de 9:30 a 10:30 h
Taller ‘Defensa personal per a dones’
Es recrearan situacions en què, a més a més de les tècniques pròpies, es treballarà la seguretat, el centre, la respiració i l’atenció, i que podran servir per ajudar a resoldre els conflictes quotidians. Preu 31.58 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Groga. Av Jordà 27 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Groga
Més informació: ccivics.bcn.cat/casagroga
Del 4 d’octubre al 13 de desembre (dimecres) d’11:30 a 12:30 h
Taller ‘Dansa del ventre per mares i nadons’
Dins del cicle ‘The mamas & The papas’. Professora: Núria Vela. Antigament, la dansa del ventre es ballava entre dones, per honrar la feminitat, l’embaràs, el part i el post past. Tenir cura de la pelvis abans i després de donar a llum, ajudarà a enfortir aquesta zona, connectant amb els nadons tant si estan fora com a dins del ventre. Preu 42 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Parc – Sandaru. c/ Buenaventura Muñoz 21
Organitza: Centre Cívic Parc – Sandaru
Més informació: www.ccparcsandaru.cat
Del 4 d’octubre al 13 de desembre (dimecres) de 10 a 11:30 h
Taller ‘Espai per tu: taller de dones’
Espai per l’exploració, l’expressió, la connexió i la reapropiació de la part femenina de les participants en un espai d’intimitat, confiança i confidencialitat, mitjançant una proposta lúdica, creativa i terapèutica. Es treballarà la comunicació, la gestió de les emocions, el cos i el moviment, la creativitat, l’empoderament, el fet de cuidar-se i el contacte amb el plaer, el donar i rebre, la maternitat, el pas de la vida i la comunicació. Metodologia basada en teràpia gestalt. Professores, Anna Samsó i Dolors García, terapeutes gestalt. Preu 55.35 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccnavas.cat
Del 4 d’octubre al 13 de desembre (dimecres) de 12 a 13 h
Taller ‘Defensa personal per a dones’
Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri La Cosa Nostra. c/ Biure 1
Organitza: Casal de Barri La Cosa Nostra
Més informació: cosanostra9b.wordpress.com
Del 4 d’octubre al 13 de desembre (dimecres) de 17 a 18:30 h
Taller ‘Cosmètica natural per a dones’
Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Casal de Barri La Cosa Nostra. c/ Biure 1
Organitza: Casal de Barri La Cosa Nostra
Més informació: cosanostra9b.wordpress.com
Del 4 d’octubre al 20 de desembre (dimecres) de 18:30 a 20 h
Taller ‘Com fer un videojoc’
A càrrec de Gisela Vaquero, de l’associació Women in Games. es. Per a infants i adolescents d’entre 8 i 13 anys. Per aprendre a fer un videojoc amb el programari lliure Scratch. Preu 52.40 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx. Riera Blanca 1-3 bxs
Organitza: Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/josepmtriasipeitx
Del 4 d’octubre al 20 de desembre (dimecres) de 19:30 a 21 h
Taller ‘Dones del món’
El taller aproparà als i a les participants a dones de diferents cultures i àrees geogràfiques per conèixer la seva situació, quin paper juguen en cada societat i quines són les seves lluites. Es parlarà també de globalització i diversitat cultural des d’una perspectiva de gènere. Preu 52.64 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Verdaguer. c/ Piferrer 94
Organitza: Centre Cívic Can Verdaguer
Més informació: www.canverdaguer.com
Del 4 d’octubre al 20 de desembre (dimecres) d’11 a 12 h
Taller ‘Dones artistes, dones muses’
A càrrec de Rosa Carné. Al llarg de la història, sobretot a partir de l’època moderna, comencem a trobar dones artistes (pintores, escultores) que van tenir-ho difícil per fer-se conèixer. D’altra banda, la figura femenina sempre ha estat una font d’inspiració pels artistes, en molts casos eren les dones, amants o amors platònics. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: cccandeu.com
Del 5 d’octubre al 16 de novembre (dijous) de 17 a 19 h
Taller per a dones amb fibromialgia ‘Desperta la teva creativitat’
A càrrec de Nathalie Gautier. Un espai d’expressió i d’experimentació a partir dels llenguatges artístics. L’art és una eina que ofereix una doble comunicació, amb la proòpia persona i amb les altres. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 5 d’octubre al 14 de desembre (dijous) de 12 a 13 h
Taller ‘Zumba Dance amb nadons’
Creixement personal i salut. Ball amb el nadó per recuperar la forma física de manera lúdica. És recomanable portar un porta-bebè. A càrrec de Covadonga Viñas. Preu 35.09 euros.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Del 6 d’octubre al 22 de novembre (dimecres) de 19 a 21 h
Taller ‘La dona, teixint cultures’
Taller adreçat a dones. Es buscarà crear un espai de diàleg i respecte mutu per conèixer i compartir experiències de vida amb altres dones; indagar sobre les construccions identitàries i a través de les arts crear noves imatges amb les quals sentir-se representades. Impartit per Anna Alié.
Lloc: Centre Cívic Can Felipa – Poblenou. c/ Pallars 277
Organitza: Fundació Guné, Apropem-nos i Centre Cívic Can Felipa
Més informació: www.cccanfelipa.cat
Del 6 d’octubre al 8 de desembre (divendres) de 16:30 a 17:30 h
Taller en família ‘Kangeroo Bollywood’
Professora, Meraki, Andrea. Bollywood portejant i per a embarassades. Dansa amb el teu petit/a. Per a nadons a partir de dos mesos i fins un any i mig, màxim dos. Cal portar roba còmoda, i fulards o motxilles ergonòmiques. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 6 d’octubre al 15 de desembre (divendres) de 18 a 19 h
Taller ‘Parlem de sexualitat’
Malgrat els avenços dels darrers temps, la sexualitat segueix sent un tabú per a la majoria de les persones. Aquest fet genera desconeixement, inquietuds, confusions, prejudicis i mites que repercuteixen en la forma que tenim de relacionar-se amb un/una mateixa i amb les altres, i per tant, en el propi benestar. Aquest taller servirà per detectar, qüestionar i reformular les principals creences vinculades a la sexualitat, tant les pròpies com les socialment compartides, amb l’objectiu de proporcionar eines per gaudir d’una sexualitat més conscient, plena i saludable. A càrrec de Núria Costa. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Can Deu. Plaça Concòrdia 13 bxs
Organitza: Centre Cívic Can Deu
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/candeu i cccandeu.com
Del 10 d’octubre al 12 de desembre (dimarts) de 17 a 18:30 h
Taller per a dones ‘Pensament positiu i autoestima’
A càrrec de Montserrat Torres. Es treballarà el descobriment de la capacitat d’estimar-se i respectar-se i es despertaran recursos interns que condueixin al benestar i la realització personal. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
De l’11 al 25 d’octubre (dimecres) de 19 a 20:30 h
Taller ‘Micromasclismes’
Amb motiu del ‘Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones’. Aquesta proposta pretén sensibilitzar i formar en temes relacionats amb la igualtat de gènere, la socialització de la masculinitat, el masclisme i el micromasclisme. S’explora el significat i la construcció de la masculinitat en l’actual societat patriarcal, posant la mirada en la igualtat de gènere i la prevenció d’actituds masclistes. Amb Paco Abril, del col·lectiu Homes Igualitaris- AHIGE Catalunya. Preu 22.38 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: www.casaorlandai.cat
Del 18 al 25 d’octubre (dimecres) de 18 a 20 h
Taller ‘Cuida’t durant l’embaràs’
Professora: Marta León, Espai de Salut Alè. L’alimentació és un dels pilars fonamentals si es vol tenir cura de la salut reproductiva. Quan es vigila el que es menja, es proporciona a l’organisme tot allò necessari per gestar un bebè sa. Una aproximació a com han de ser l’alimentació i els hàbits durant l’embaràs. Preu 19.89 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Sagrada Família. c/ Provença 480 entl
Organitza: Centre Cívic Sagrada Família
Més informació: www.ccsagradafamilia.net
Del 18 d’octubre al 22 de novembre (dimecres) de 19 a 21 h
Taller ‘Teoria i pràctica de l’autoretrat: Gènere i corporalitat’
A càrrec de Maria Florencia Del Gesso. Molts i moltes artistes s’han dedicat a l’autoretrat, utilitzant el seu cos com a eina de discurs fotogràfic. En aquest curs s’aprofundirà tant en la part teòrica (que inclourà la perspectiva de gènere en la història de la fotografia), com en la pràctica, mitjançant el visionat crític dels i de les autores i la revisió de les nostres imatges. Preu 49.73 euros. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Espai de Fotografia Francesc Català-Roca. c/ Llança 21
Organitza: Centre Cívic Casa Golferichs i Espai de Fotografia Francesc Català-Roca
Més informació: www.golferichs.org
Del 20 d’octubre a l’1 de desembre (divendres) de 18:30 a 20 h
Taller per a dones ‘Bases de ioga inspirat en Iyengar’
A càrrec de Karmen Cuellar. Preu 5 euros. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Del 4 de novembre al 2 de desembre (dissabte) de 10:30 a 12 h
Taller ‘Massatge per a nadons’
Creixement personal i salut. El massatge infantil és una eina de comunicació amb el nadó que permet crear un espai i temps per al retrobament, viure la comunicació amb la pell alhora que ens ensenya a escoltar, acceptar, comprendre i respectar. Taller indicat per a famílies amb nadons a partir dels 15 dies fins als 18 mesos. A càrrec de Marta Rojano. Preu 26.32 euros.
Lloc: Centre Cívic La Sagrera La Barraca. c/ Martí Molins 29
Organitza: Centre Cívic La Sagrera La Barraca
Més informació: ajuntament.barcelona.cat/ccivics/lasagrera
Del 14 al 28 de novembre (dimarts) de 18:30 a 20:30 h
Taller per a joves ‘Mitjans de comunicació i igualtat de gènere’
Amb motiu del ‘Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones’. Seminari de treball pràctic per analitzar, reflexionar i aprendre com es construeixen als mitjans les informacions que afecten les llibertats de les dones. Amb SomAtents, col·lectiu que apropa l’activitat interpretativa i crítica de la premsa a la ciutadania. Gratuït. Cal inscripció prèvia presencial.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai. Hi col·labora Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Més informació: formacio i www.casaorlandai.cat
Divendres, 24 de novembre de 18:30 a 21:30 h
Taller ‘Identitat en moviment’
Amb motiu del ‘Dia Internacional per a l’Eradicació de la violència vers les dones’. Amb Antonella D’Ascenzi. S’investigarà la construcció del femení/masculí a través del moviment, individuant models de la cultura patriarcal que generen els papers de dona/home en la societat. No és requereix experiència prèvia en dansa o teatre. Gratuït. Cal inscripció prèvia.
Lloc: Centre Cívic Cotxeres Borrell. c/ Viladomat 2-8 bxs
Organitza: Centre Cívic Cotxeres Borrell
Més informació: www.cotxeresborrell.net
Dissabte, 25 de novembre a les 17 h
Taller infantil ‘BUM, PLAF, XAP! Què passa quan els dibuixos animats es barallen?’
Amb motiu del ‘Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència vers les Dones’. Molt sovint els personatges dels dibuixos animats tenen una relació agressiva amb l’entorn. Es valorarà quines són les estratègies de plantejament de l’acció narrativa i s’inventaran maneres no violentes de resoldre els conflictes i les històries. Amb Drac Màgic, formació en llenguatges audiovisuals. Gratuït. Cal inscripció prèvia presencial.
Lloc: Centre Cívic Casa Orlandai. c/ Jaume Piquet 23 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Orlandai
Més informació: formacio i www.casaorlandai.cat
Divendres, 15 de desembre de 18 a 20 h
Taller per a dones ‘Intensiu de dansa africana’
A càrrec de Karmen Cuellar. Gratuït. Cal inscripció prèvia. Places limitades
Lloc: Centre Cívic Barceloneta. c/ Conreria 1-9 bxs
Organitza: Centre Cívic Barceloneta
Més informació: comunicacio i ajuntament.barcelona.cat/ccivics/barceloneta
Tornar al menú
PRE-INSCRIPCIONS
Preinscripció fins el 30 de setembre dimarts i dijous de 16 a 20 h
16ª edició Diplomatura de postgrau en gènere i igualtat
L’objectiu d’aquesta diplomatura és proporcionar la formació i la sensibilització necessàries per detectar les diverses manifestacions de la discriminació sexual en diferents àmbits socials. Per això, l’alumnat rebrà instruments teòrics i metodològics per identificar i transformar les relacions de desigualtat, i per portar a terme projectes vinculats al desenvolupament de la igualtat de gènere. Inici docència 17 octubre 2017 i finalització segona quinzena de juliol de 2018. Pràctiques o treball fins el 20 de desembre 2018. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau, 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional (opcional) 280 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: dp.pg.genere.igualtat
Preinscripció fins el 30 de setembre Dilluns i dimecres de 16 a 20 h
4ª edició Diplomatura de Postgrau en Violències masclistes
L’objectiu de la diplomatura de postgrau en Violències Masclistes és donar formació especialitzada en una àrea que inclou fenomens que van més enllà de la violència en les relacions de parella, com ara són les violències sexuals, el tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, l’assetjament sexual i per raó de sexe, els matrimonis forçats, la mutilació genital femenina, etc. Per això, l’alumnat rep formació de caràcter jurídic, fet que també dóna a aquesta especialitat un tret distintiu, ja que la majoria de formacions sobre violència contra les dones té caràcter psicosocial. La capacitació jurídica es fa imprescindible per comprendre i intervenir en un àmbit molt juridificat. Docència presencial del 16 d’octubre de 2017 al juliol de 2018. Lliurament del treball final o pràctiques professionals fins el 20 de desembre de 2018. Import de la matrícula de la diplomatura de postgrau: 1960 euros. Matrícula del mòdul addicional (optatiu): 280 euros.
Lloc: Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere Més Baix 7
Organitza: UAB. Grup de recerca Antígona
Més informació: dp.pg.violencies.masclistes i violenciesmasclistes.uab.cat
del 5 d’octubre de 2017 al 7 de juny de 2018 (oberta la preinscripció)
Màster en Gènere i Comunicació
El Màster sobre Gènere i Comunicació ofereix una formació crítica i de qualitat sobre els condicionants socials que afecten les identitats de gènere i el sistema comunicatiu: S’estudia el sistema de mitjans en tots els suports i modalitats comunicatives: premsa diària convencional, premsa digital, revistes, ràdio, televisió, publicitat, cinema, gabinets de premsa, assessories de comunicació, community managers etc.

Requisits d’accés: llicenciats/des o graduats/des en alguna disciplina de les ciències socials i humanes. Qualsevol altra procedència caldrà consultar-la amb la coordinadora del màster.
Lloc: Universitat Autònoma de Barcelona – Facultat de Ciències de la Comunicació. Campus UAB s/n
Organitza: Facultat de Ciències de la Comunicació UAB. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura
Més informació: master.gic

Del 13 d’octubre de 2017 al 31 d’octubre de 2018 (oberta la preinscripció)
Postgrau ‘Psicologia Perinatal’
Formar professionals especialistes en l’abordatge dels aspectes psicològics subjacents als processos de fertilitat, gestació, part, postpart, maternitat i primera criança, des d’una mirada centrada en la psicologia de gènere i la promoció de la salut. Preu 2400 euros.
Lloc: Universitat Rovira i Virgili. Escorxador s/n
Organitza: Fundació url
Més informació: www.fundacio.urv.cat/diploma_de_postgrau_en_psicologia_perinatal/of/CAT/EPERINEP-A1-2017-1
Oberta la preinscripció fins el 30 d’octubre Estudis on line i semipresencials
Màster en Estudis de la Diferència Sexual
Curs 2017-2019: La pràctica de la diferència. Màster adreçat a dones i homes que s’interessen en el pensament de la diferència sexual, en la política del simbòlic, en la sexuació del coneixement, en la llibertat femenina, en la mediació i les cultures de pau, en els estudis de les dones i de gènere, en el feminisme, en les polítiques d’igualtat d’oportunitats, en la política sexual, en la discriminació, en la igualtat de gènere i en l’empoderament. Preu 1400 euros per any. Consulteu el web.
Lloc: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Duoda. Baldiri Reixac 13
Organitza: Centre de Recerca en Estudi de les Dones (UB). Duoda
Més informació: T. 934 481 399, duoda
Preinscripcions fins l’octubre
VI edició Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament
Una oferta d’estudis innovadora i amb programa i professorat que facilita la crítica feminista al concepte de desenvolupament.

Dirigit a la capacitació professional en temes de feminisme, gènere i desenvolupament per a personal d’organitzacions del moviment feminista i de dones de l’Estat Espanyol i Llatinoamèrica, organismes oficials, organitzacions no governamentals (ONGD), empreses privades, sindicats, fundacions, etc, vinculades de diferents maneres al món del desenvolupament i/o a la cooperació internacional.
Lloc: Formació virtual.
Organitza: Universitat de Vic i Cooperacció
Més informació: master i www.cooperaccio.org/preinscripcion-vi-edicion-master-igualdad-y-equidad-en-el-desarrollo/

Oberta la preinscripció per al curs 2017-2018
Màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals (CRIC)
Formació avançada en la definició i anàlisi dels processos de construcció cultural de les idees ‘inclosa la idea d’identitat i de les seves representacions’ en la literatura, el cinema, el teatre i altres mitjans. Així mateix, tracta qüestions de recepció, traducció i gestió cultural en el context de les cultures plurals i en constant transformació que configuren el món actual.

El màster té com a finalitat oferir un programa de formació de qualitat en l’àmbit de l’anàlisi literària que sigui adequat a la realitat cultural, marcada pel contacte i l’intercanvi creixent entre cultures en el marc de la globalització. Es planteja desenvolupar competències culturals i d’anàlisi de textos, així com capacitats d’anàlisi de fenòmens de recepció intercultural, imprescindibles per portar a terme una aproximació crítica a les canviants realitats plurals.

El màster consta de 60 crèdits repartits de la manera següent: 12 en assignatures obligatòries; 12 en matèries obligatòries d’especialitat; 24 en assignatures optatives, i 12 en el treball final de màster. Les especialitats són: Literatura, Gènere i Identitats i Literatura i Interculturalitat.

Llengua d’impartició: Català 40%, Castellà 20%, Anglès 40%.

Preu orientatiu: 46,50 euros per crèdit (82 euros per a estudiants de fora de la UE i no residents a l’Estat espanyol). Preus del curs 2016-2017.

Denominació del títol que s’obté: Màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals.

Centre de gestió: Facultat de Filologia.

Coordinació: Francesco Ardolino.
Lloc: Facultat de Filologia. G.V. Corts Catalanes 585
Organitza: Facultat de Filologia UB. Centre Dona i literatura
Més informació: identitats

Tornar al menú
PREMIS I CONVOCATÒRIES
Fins el 12 de setembre (termini de recepció d’obres)
Premi ‘Dulce por Amargo de Literatura Dramática’
Concurs de texts teatrals de l’ESAD d’Astúries. El lliurament es farà a través de correu postal certificat adreçat a "Comisión del Premio Dulce por Amargo” amb seu a "Escuela Superior de Arte Dramático del Principado de Asturias, C/ Luis Moya Blanco, nº 261 (Universidad Laboral) C.P. 33203 Gijón (Asturias) España".
Organitza: Escuela Superior de Arte Dramático del Principado de Asturias. ESAD Asturias
Més informació: www.esadasturias.es i www.esadasturias.es/images/dulcePorAmargo/dulceAmargo2017/basesDulceAmargo2017.pdf
Fins el 15 de setembre (termini de lliurament de les obres)
Projecte Arxipèlag
Dins el 25 aniversari de "La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona". Projecte participatiu adreçat a creadores i cineastes. Es poden presentar peces audiovisuals, format fotogràfic, il·lustracions, memes, gifs o textos. En el cas dels films, han de ser d’una durada màxima de 3 minuts. Formats audiovisuals: digital d’alta qualitat. Entrega: via wetransfer o myairbridge a 25mostra. Amb les obres participants s’elaborarà una instal·lació que, com un arxipèlag, esdevindrà un conjunt heterogeni de mirades que compartiran l’indret comú de la cultura audiovisual femenina. La instal·lació resultant es presentarà al quart trimestre del 2017 a la Fàbrica Moritz.
Organitza: Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
Més informació: docs.google.com/forms/d/10TlEYYa8JvxtmJT-X7bUzARiLIUG7un2IET-mgm-AI0/viewform?edit_requested=true
Fins el 16 de setembre (recepcions d’originals)
III Certamen per a dones ‘Mujer al viento’
Consta de 7 premis. Només per a dones escriptores. Es valoraran, com a temes, els drets de les dones i els valors de la igualtat. Primer premi, publicació de l’obra guanyadora i 500 euros. Del segon al setè premi: publicació de les obres guanyadores. Consulteu el web.
Organitza: Entre líneas editores. Hi col·labora Ayuntamiento de Torrejón de Ardoz
Més informació: www.eraseunavez.org
Fins el 2 d’octubre (termini de presentació de treballs)
XXI Premio Nacional de ensayo Leonor de Guzmán
L’objectiu de la convocatòria és afavorir i difondre la investigació amb perspectiva de gènere, igualtat i feminisme.
Organitza: Cátedra de Estudios de las Mujeres ‘Leonor de Guzmán’. Patrocina Delegación de Igualdad de la Diputación de Córdoba
Més informació: www.uco.es/catedrasyaulas/catedramujeres/premios-convocatoria.php
Fins el 10 d’octubre (termini per presentar propostes) de 8:30 a 14:30 h
Convocatòria Premis del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona’
Dedicat a projectes o treballs que hagin destacat o siguin d’especial interès en l’àmbit prioritari per enguany la ‘Dignificació i sensibilització social del Treball de la Llar i de les cures a les persones, des de la perspectiva de les persones immigrades. El premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB) té per objecte el reconeixement de la feina realitzada o dels projectes en curs que hagin destacat, o siguin d’especial interès, en l’àmbit de la integració de les persones immigrades i de la cohesió social, d’acord amb les bases generals aprovades per l’Ajuntament de Barcelona, en data 12 de juny de 2009, i publicades al BOP núm. 145, de 18 de juny de 2009, modificades posteriorment per Decret de l’Alcaldia de 10 de maig de 2010, publicat al BOP núm. 118 de 18 de maig.
Lloc: Oficines d’Atenció a la Ciutadania.
Organitza: Consell Municipal d’Immigració de Barcelona. Ajuntament de barcelona
Més informació: ajuntament.Barcelona.cat/ca/informacio-administrativa/premis
Fins el 31 d’octubre de 2017 (presentació de treballs)
V edició del Premi internacional de narrativa ‘Marta de Mont Marçal’ 2018
Les Bodegues Mont Marçal, en col·laboració amb Roca Editorial, convoquen la cinquena Edició del Premi Internacional de Narrativa Marta de Mont Marçal 2018, creat en homenatge a la mare de l’actual directora del Celler, Blanca Sancho. El premi vol donar veu i oportunitat a aquelles dones que volen donar ales a la seva creativitat a través d’un text inèdit i compartir-lo mitjançant la seva publicació impresa. El Premi és obert a totes les dones més grans de 18 anys, independentment de la seva nacionalitat, procedència o lloc de residència. No importa el gènere literari de l’obra i aquesta pot estar redactada tant en castellà com en català. S’atorgarà un premi de 3.000 euros, una caixa mensual de cava durant un any i una obra de l’artista Antonia Cortijos, a l’obra guanyadora i aquesta serà publicada per Roca Editorial al llarg de l’any.
Lloc: Roca Editorial. Av Marquès de l’Argentera 17
Organitza: Bodegues Mont Marçal i Roca Editorial
Més informació: www.mont-marcal.com i www.rocaeditorial.com
Fins el 3 de novembre (oberta la convocatòria)
‘Docscooperants’ Concurs de projectes joves per la creació de documentals sobre cooperació
Concurs audiovisual de projectes joves per la creació de documentals sobre cooperació, associacionisme, participació i/o voluntariat. Aquest concurs, a diferència d’altres certamens, no premiarà el resultat final si no la millor idea o avant projecte i l’hi donarà suport des de l’inici fins la seva presentació i exhibició. Per participar només es necessita ajuntar dos ingredients un col·lectiu que actuï en l’àmbit de la cooperació i ganes de gravar un documental. Consulteu les bases del concurs. La gal·la de presentació dels projectes serà el divendres 24 de novembre.
Lloc: Centre Cívic Casa Sagnier. c/ Brusi 51-61 bxs
Organitza: Centre Cívic Casa Sagnier
Més informació: casaldejoves.casasagnier.net/docscooperants-2017-bases-i-annexes
Tornar al menú
ALTRES ESDEVENIMENTS D’INTERÈS
Ameco Press
Información para la igualdad
Organitza: Ameco Press
Més informació: amecopress.net/
Programa d’empoderament i activació per al treball Durant el 2017
De dones amb discapacitat
Coaching individual i grupal. Atenció psicosocial. Habilitats prelaborals. Alfabetització tecnològica.
Lloc: COCEMFE. C/ Roger de Flor 330 bxs
Organitza: Dones no Estàndards, COCEMFE i Obra Social ‘La Caixa’
Més informació: T. 934 592 339 i igualdad.barcelona
‘Siemprevivas’
Web d’atenció en temes de violències masclistes
A la web, a més d’informació i atenció en temes de violència masclista, també es pot trobar informació sobre els cursos que realitzen periòdicament.
Organitza: Fundació Àmbit Prevenció
Més informació: www.siemprevivas.org i siemprevivas.org/eventos/
Ja ha sortit el primer número corresponent al mes de juny
Nova revista impresa de futbol femení
Una nova revista, mensual i gratuïta, que vol informar alhora que transmetre totes les inquietuds; des del futbol base, l’amateur, fins al futbol nacional, internacional i el futbol sala. S’inclouen entrevistes, reportatges, estadístiques, opinions, història, etc. El primer número consta de 28 pàgines i la revista ha estat distribuïda entre clubs (que com a mínim tinguin un equip femení) de les comarques del Barcelonès i del Vallès.
Organitza: FemFutbol
Més informació: femfutbol.es
Tornar al menú
Ajuntament de Barcelona Dones Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD)
Regidoria de Feminismes i LGTBI
Ajuntament de Barcelona
Carrer Camèlies 36-38
Barcelona
Tel 93 285 03 57
cird
www.bcn.cat/dona
www.facebook.com/barcelonadones
@bcn_dones
Aquests emails són automàtics. Si us plau no responguis. Si vols contactar amb nosaltres pots fer-ho a cird

Si no veu correctament aquest e-mail cliqui aquí.

En compliment del que estableix l’article 5 de la Llei Orgànica 15/99, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li informem que les dades personals a partir de les quals ha rebut aquesta informació formen part del fitxer de titularitat de l’Ajuntament de Barcelona amb nom “Suport a la no Discriminació i Polítiques d’Igualtat”, amb la finalitat de difondre informacions d’interès referents a les polítiques de dones. D’aquesta manera, li informem que pot exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant escrit a l’Ajuntament de Barcelona (Pl. Sant Jaume, 2, 08002 Barcelona).
Pot posar-se en contacte amb nosaltres per fer-nos arribar qualsevol observació a l’adreça de correu electrònic cird.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s