Informació ajuts econòmics activitats extraescolars esportives de 1r.a 6è. : IMPORTANT, LLEGIU-ME FINS AL FIN AL

Benvolguda família,

Un curs més, hem homologat les nostres activitats extraescolars esportives als Programes Municipals d’Esport en Edat Escolar, amb la finalitat que les famílies de nens i nenes amb edats d’entre 6 i 17 anys inscrits en aquestes activitats puguin tenir accés a ajuts econòmics, en el nostre cas nenes i nens de 1r. a 6è.

Qui pot sol·licitar la subvenció?
El pare/mare/tutor/tutora d’un infant o adolescent amb una edat compresa entre els 6 (nascut el 2012) i els 17 anys, que resideixi amb la seva unitat familiar a la ciutat de Barcelona, i que la renda per membre de la unitat familiar sigui igual o inferior a 12.000 €/any. En el cas dels adolescents amb discapacitat intel·lectual, la franja d’edat s’amplia fins als 19 anys. En el cas d’infants o adolescents que presentin necessitats educatives especials, podran sol·licitar la subvenció, encara que no resideixin a la ciutat, si estan escolaritzats en algun centre educatiu de Barcelona.

Quan puc demanar la subvenció?

El termini de presentació de sol·licituds serà del 13 de setembre al 3 d’octubre de 2018 (ambdós dies inclosos).

Com he de sol·licitar la subvenció?

Les passes a seguir per sol·licitar una d’aquestes subvencions són:
1. Busqueu una entitat homologada per l’Institut Barcelona Esports que disposi d’oferta d’activitats esportives fora d’horari escolar. Aquestes entitats i la seva oferta esportiva es poden consultar a:
▪ Aquest enllaç: http://www.bcn.cat/lesportensfamesgrans/ca/oferta-activitats.html
2. Un cop escollida l’entitat homologada on voleu que l’infant o jove realitzi l’activitat esportiva, adreceu-vos a l’entitat per tramitar la preinscripció i demaneu el formulari de sol·licitud de subvenció.
3. Ompliu el formulari amb el suport de l’entitat, que us facilitarà el número de referència de l’activitat i segellarà la sol·licitud.
4. Presenteu la sol·licitud a qualsevol OAC, demanant la vostra cita prèvia a través del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb la documentació requerida (veure pregunta següent), o bé per internet, pel portal de tràmits de l’Ajuntament http://ajuntament.barcelona.cat/tramits.

Els requisits per tenir dret a aquests ajuts són:

  • Tota la unitat familiar ha d’estar empadronada i residint a Barcelona, excepte infants empadronats fora del municipi però que s’escolaritzen en algun centre educatiu de la ciutat perquè tenen necessitats educatives especials.
  • Els destinataris de la subvenció han d’estar preinscrits en una activitat esportiva que es faci en una entitat homologada per l’Institut Barcelona Esports.
  • Els ingressos de la unitat familiar han de ser iguals o inferiors a dotze mil euros (12.000,00 euros) anuals per cada membre que formi part d’aquesta unitat.

En quan als criteris d’atorgament :

· L’ajut podrà ser del 90%, 60% o 30% sobre el preu anual, en funció de la renda personal disponible per membre de la unitat familiar :

De 0 a 6.140,01 EUR 90%

De 6.140 a 9.959,66 EUR 60%

De 9.959,67 EUR a 12.000 EUR 30%

Documentació que caldrà aportar juntament amb la sol·licitud:

  • En el cas que el tutor/a no sigui el progenitor, hauré de presentar certificació de l’organisme que li ha atorgat la guarda.
  • En cas de discapacitat, hauré de presentar el certificat de discapacitat que emet la Generalitat de Catalunya.
  • En cas que no autoritzi la declaració de la renda de la unitat familiar, hauré d’ acreditar els ingressos dels membres de la unitat familiar amb la documentació de que disposi (còpia de la declaració d’IRPF 2017, full de salari, certificat d’ingressos, certificat d’atur, etc.). Tant si hi ha obligació de fer Declaració de la Renda com no, és imprescindible que es justifiquin els ingressos de tots els membres majors de 18 anys.

Com sabré si m’han atorgat la subvenció?

El resultat de l’atorgament o denegació de la subvenció es comunicarà a través d’un missatge SMS al telèfon mòbil o bé d’un correu electrònic, sempre i quan hagueu facilitat aquestes dades de contacte en el moment de presentar la sol·licitud. Si no faciliteu aquestes dades, haureu de consultar la resolució al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

Què haig de fer quan rebi la confirmació de l’atorgament de la subvenció?

Us heu d’adreçar novament a l’entitat per confirmar la inscripció. Al final del curs, serà imprescindible que signeu el document oficial que us lliurarà l’entitat conforme heu participat a l’activitat i heu abonat la diferència no coberta per la subvenció.
Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) on es pot presentar la sol·licitud

En cas que estigueu interessats en sol·licitar aquest ajut, caldrà que us adreceu al despatx de l’AMPA a partir de dijous 13 setembre.

COMISSIÓ ACTIVITATS EXTRAESCOLARScleardot.gif

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s