actualització informacions Gràcia Covid-19

Benvolgut/ da,

Fa pocs dies us escrivia una carta per informar-vos de les darreres mesures que havíem pres per fer front a la COVID-19 i avui de nou, vull agrair-vos el vostre compromís, la vostra responsabilitat i la vostra solidaritat. Abans de res, mostrar el meu sentit condol als veïns i veïnes de Gràcia que hagin perdut persones estimades, estic convençut que aquests dies més que mai ens cal uns instants de record per totes elles.

En moments decisius, Gràcia i Barcelona sempre donen el millor de si mateixes. M’agradaria tornar a fer un reconeixement a l’enorme esforç que ens suposa a tothom complir amb les mesures de prevenció, i felicitar-nos perquè sembla que el bon desenvolupament d’aquestes mesures ja comença a donar resultats. El passat cap de setmana hem pogut tornar a sortir al carrer per fer esport o passejar en diferents franges horàries segons la nostra edat. Crec sincerament que, amb petites excepcions, hem donat un exemple de respecte a les indicacions de seguretat.

Vull expressar el ferm compromís del districte de Gràcia i de l’Ajuntament de Barcelona perquè la ciutat esdevingui un dels motors principals de la recuperació social, cívica i econòmica del país, vetllant alhora per la cohesió social i la sostenibilitat ambiental.

Des del districte de Gràcia com en anteriors correus, vull tenir-vos al corrent d’algunes informacions que em sembla important que conegueu en aquests moments.

Des de Serveis Socials del Districte s’atenen les urgències al centre de Camp d’en Grassot i fins al finals d’abril s’han realitzat 2.276 atencions. Les ajudes de Serveis Socials en comparació al mateix període de l’any passat s’han multiplicat per 5 en alimentació, per 2 en habitatge i per 2 en roba i higiene.

Pel que fa a les residències continuen les tasques de l’equip específic a nivell de ciutat, es truca diàriament a les residències per conèixer la seva situació. A Gràcia s’han desinfectat a data d’avui 14 residències de gent gran (en dos d’elles s’ha actuat en 2 ocasions) i 1 de persones amb discapacitat. Hi ha hagut 64 trasllats a centres hospitalaris.

En quant a la distribució de cistelles contra la COVID per a majors de 70 anys, malalts crònics i persones afectades pel virus ja s’han repartit més de repartint 20.000 lots a la ciutat i 555 lots a 430 llars de Gràcia.

Estem en un moment que la ciutat necessita acords i mesures efectives per sortir de la crisi. Per tot això, des de l’Ajuntament s’ha impulsat un pacte amb partits, entitats socials i econòmiques, culturals per començar a treballar en la Barcelona post Covid. La primera reunió de la mesa del Pacte per Barcelona es va marcar com a objectiu formalitzar un acord definitiu al juliol, amb mesures i actuacions que es desenvolupin en un horitzó de 18 mesos, fins al desembre de 2021.

El Pacte per Barcelona compta amb la participació de més de 50 entitats, agrupacions i agents del teixit econòmic, social, educatiu, cultural, esportiu i científic. A més, comptarà amb 4 grups de treball sectorial i especialitzat, com a espais per analitzar l’afectació de la crisi sobre sectors concrets, i elaborar i elevar propostes a la taula del pacte, en els àmbits de l’Economia; el Model urbà; Social; i l’àmbit de Cultura-Internacional-Esportiu. Ara caldrà acordar les prioritats dels propers mesos i treballar en un full de ruta el compartit per tothom.

En data de 7 de maig, després que els indicadors de la Covid-19 hagin experimentat una millora destacable durant els últims dies, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat creen una oficina conjunta per coordinar la nova etapa del desconfinament a la ciutat de Barcelona. L’oficina analitzarà periòdicament els diferents indicadors per avaluar en quina fase de desescalada es troba la ciutat i quan es donen les condicions idònies per passar a la fase següent. El procés de desconfinament es vol fer de la millor manera possible i com més aviat millor, però amb la màxima seguretat i prudència. Podeu trobar més informació:

https://www.barcelona.cat/covid19/ca/proces-de-desconfinament-de-la-ciutat

Barcelona és una ciutat feta a si mateixa, i sempre ha demostrat la capacitat de renéixer i construir un futur esperançador per a tota la ciutadania, i és en moments com aquests que som encara més conscients que la ciutat i els seus barris estan conformats per desenes de milers de persones imprescindibles i compromeses. Sense la fortalesa de tots i cadascun dels seus habitants i de la societat civil dels nostres barris aquest futur no és possible, per això, quan comença a veure’s una mica de llum al final del túnel vull encoratjar-vos a sumar, a continuar treballant colze a colze, tot plegats, veïns i veïnes, entitats, empreses i administracions per tenir un futur d’esperança.

Per acabar, vull agrair-vos a tots i a totes per estar sempre disposades a donar el millor de cadascú en situacions excepcionals.

Moltes gràcies, estic convençut que ens en sortirem,

Eloi Badia Casas
Regidor del Districte de Gràcia

ebadia
www.barcelona.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s