Benvolgut/ da,
Fa pocs dies us escrivia una carta per informar-vos de les darreres mesures que havíem pres per fer front a la COVID-19 i avui de nou, vull agrair-vos el vostre compromís, la vostra responsabilitat i la vostra solidaritat. Abans de res, mostrar el meu sentit condol als veïns i veïnes de Gràcia que hagin perdut persones estimades, estic convençut que aquests dies més que mai ens cal uns instants de record per totes elles.
En moments decisius, Gràcia i Barcelona sempre donen el millor de si mateixes. M’agradaria tornar a fer un reconeixement a l’enorme esforç que ens suposa a tothom complir amb les mesures de prevenció, i felicitar-nos perquè sembla que el bon desenvolupament d’aquestes mesures ja comença a donar resultats. El passat cap de setmana hem pogut tornar a sortir al carrer per fer esport o passejar en diferents franges horàries segons la nostra edat. Crec sincerament que, amb petites excepcions, hem donat un exemple de respecte a les indicacions de seguretat.
Vull expressar el ferm compromís del districte de Gràcia i de l’Ajuntament de Barcelona perquè la ciutat esdevingui un dels motors principals de la recuperació social, cívica i econòmica del país, vetllant alhora per la cohesió social i la sostenibilitat ambiental.
Des del districte de Gràcia com en anteriors correus, vull tenir-vos al corrent d’algunes informacions que em sembla important que conegueu en aquests moments.
Des de Serveis Socials del Districte s’atenen les urgències al centre de Camp d’en Grassot i fins al finals d’abril s’han realitzat 2.276 atencions. Les ajudes de Serveis Socials en comparació al mateix període de l’any passat s’han multiplicat per 5 en alimentació, per 2 en habitatge i per 2 en roba i higiene.
Pel que fa a les residències continuen les tasques de l’equip específic a nivell de ciutat, es truca diàriament a les residències per conèixer la seva situació. A Gràcia s’han desinfectat a data d’avui 14 residències de gent gran (en dos d’elles s’ha actuat en 2 ocasions) i 1 de persones amb discapacitat. Hi ha hagut 64 trasllats a centres hospitalaris.
En quant a la distribució de cistelles contra la COVID per a majors de 70 anys, malalts crònics i persones afectades pel virus ja s’han repartit més de repartint 20.000 lots a la ciutat i 555 lots a 430 llars de Gràcia.
Estem en un moment que la ciutat necessita acords i mesures efectives per sortir de la crisi. Per tot això, des de l’Ajuntament s’ha impulsat un pacte amb partits, entitats socials i econòmiques, culturals per començar a treballar en la Barcelona post Covid. La primera reunió de la mesa del Pacte per Barcelona es va marcar com a objectiu formalitzar un acord definitiu al juliol, amb mesures i actuacions que es desenvolupin en un horitzó de 18 mesos, fins al desembre de 2021.
El Pacte per Barcelona compta amb la participació de més de 50 entitats, agrupacions i agents del teixit econòmic, social, educatiu, cultural, esportiu i científic. A més, comptarà amb 4 grups de treball sectorial i especialitzat, com a espais per analitzar l’afectació de la crisi sobre sectors concrets, i elaborar i elevar propostes a la taula del pacte, en els àmbits de l’Economia; el Model urbà; Social; i l’àmbit de Cultura-Internacional-Esportiu. Ara caldrà acordar les prioritats dels propers mesos i treballar en un full de ruta el compartit per tothom.
En data de 7 de maig, després que els indicadors de la Covid-19 hagin experimentat una millora destacable durant els últims dies, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat creen una oficina conjunta per coordinar la nova etapa del desconfinament a la ciutat de Barcelona. L’oficina analitzarà periòdicament els diferents indicadors per avaluar en quina fase de desescalada es troba la ciutat i quan es donen les condicions idònies per passar a la fase següent. El procés de desconfinament es vol fer de la millor manera possible i com més aviat millor, però amb la màxima seguretat i prudència. Podeu trobar més informació:
https://www.barcelona.cat/covid19/ca/proces-de-desconfinament-de-la-ciutat
Barcelona és una ciutat feta a si mateixa, i sempre ha demostrat la capacitat de renéixer i construir un futur esperançador per a tota la ciutadania, i és en moments com aquests que som encara més conscients que la ciutat i els seus barris estan conformats per desenes de milers de persones imprescindibles i compromeses. Sense la fortalesa de tots i cadascun dels seus habitants i de la societat civil dels nostres barris aquest futur no és possible, per això, quan comença a veure’s una mica de llum al final del túnel vull encoratjar-vos a sumar, a continuar treballant colze a colze, tot plegats, veïns i veïnes, entitats, empreses i administracions per tenir un futur d’esperança.
Per acabar, vull agrair-vos a tots i a totes per estar sempre disposades a donar el millor de cadascú en situacions excepcionals.
Moltes gràcies, estic convençut que ens en sortirem,
Eloi Badia Casas
Regidor del Districte de Gràcia
ebadia
www.barcelona.cat