Presentació del vídeo “la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona es presenta al món”.

Benvolguts, benvolgudes,

Des del Servei d’Acció Comunitària, a través d’Energies Comunitàries, fa temps que donem suport a la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona, una iniciativa comunitària que aposta per l’autoocupació de dones de grups de diversa tipologia de la ciutat en l’àmbit de la costura.

Avui, amb el vídeo “La Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona es presenta al món” fan un pas més per donar-se a conèixer i començar a rebre encàrrecs de grans dimensions. Van reunir-se per primer cop a la Trobada d’Energies Comunitàries de la Verneda i la Pau el juny del 2018 i des de llavors han tingut clar que s’havien d’unir. A finals del 2019 van anar de viatge al Marroc per conèixer altres experiències de xarxes de dones al voltant del sector tèxtil i van celebrar-hi l’assemblea fundacional. També poc abans d’acabar l’any, van participar a una desfilada amb els seus dissenys a la plaça de Catalunya sota la Fira del Consum Responsable de nadal. El març del 2020 van guanyar el premi del públic 8 de març Maria Aurèlia Capmany i aquests últims mesos s’han coordinat per primer cop per fer front a la situació excepcional que estem vivint, abastint amb prop de 13.000 mascaretes a professionals essencials de més de 40 centres de Nou Barris i de l’Ajuntament de Barcelona a través de comandes municipals de Barcelona Activa i del Servei d’Acció Comunitària sota el nom #MascaretesEnXarxa.

Arran d’aquesta iniciativa, que també ha rebut el suport de diverses xarxes de suport mutu de Nou Barris, la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona s’ha donat més a conèixer però ara vol remarcar que el seu objectiu vital va molt més enllà de fer mascaretes. Produeixen les seves col·leccions amb material reciclat, sovint cedit per empreses del món del tèxtil o recuperat del carrer, i reivindiquen que “en xarxa ens fem visibles, en xarxa donem vida als barris, en xarxa ens abracem, en xarxa intercanviem teles, màquines, fils, coneixement i experiències. En xarxa donem valor i posem preu i en xarxa volem assumir comandes, distribuir i facturar”.

La Xarxa de Dones Cosidores està formada per diversos grups de costura -Dones de la Terra, Dones amb força, Klem Reciclatge, Mamalyona, Mujeres Pa’lante, Més amb Menys Roquetes, Grup Costura del Centre Cívic Sant Martí, Grup de cosidores de Trinitat Vella, La Soste-, la Fundació Pare Manel, la cooperativa Etcèteres, l’Assemblea de Cooperació per la Pau i Barcelona Activa, que amb el suport municipal acompanyen als grups de costura econòmicament, amb suport formatiu, laboral i emocional.

Us animem a consultar el vídeo xarxadonescosidores2020 a tots aquells contactes que creieu que poden estar interessats amb els seus serveis. També podeu seguir la campanya que han engegat amb l’etiqueta #LaXarxaEsPresenta.

Gràcies per compartir-lo!

Fitxer General d’Entitats Ciutadanes

Departament d’Associacionisme i Iniciatives Ciutadanes

Direcció de Serveis d’Acció Comunitària

Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat

Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s