Activitats per celebrar el 50 aniversari de Drac Màgic / Actividades para celebrar el 50 aniversario de Drac M àgic

Cinema visionari per celebrar els 50è aniversari de Drac Màgic.

No veus el correu?

Cinema visionari per celebrar els 50è aniversari de Drac Màgic

"Aquesta és una peça d’apropament a les altres criatures amb les quals vivim en canvi constant. Les imatges que han operat aquesta gastada fórmula de naturalesa-plató ens fan oblidar que hi ha vida i que estem vives, però altres imatges poden retornar-nos a l’emoció i la relació obligatòria que és viure. El vídeo està ple de gestos cap a aquesta naturalesa inclassificable, que mai ha estat heteronormativa, proposant imatges relacionals: nosaltres formem part de la imatge, en mirar-la, en prendre-la, en recordar-la.

El motiu del vídeo és el liquen, símbol literal de coexistència i interdependència. Mirant a través de lupes i lents macro, un paisatge de líquenes qüestiona els límits de la individualitat, del cos, de l’escala. Com més a prop, més immens."

Amb aquestes paraules la cineasta Xiana do Teixeiro descriu l’assaig audiovisual amb que celebra la tasca de Drac Màgic. Projectat per primer cop a l’acte de presentació del 50 aniversari, desplega la sintonia entre l’univers d’aquestadirectora gallega i l’ideari de la nostra entitat. Aquesta confluència dona forma a un breu estudi cinematogràfic on la càmera recorre amb fascinació els paisatges simbiòtics que formen els líquens, mentre escoltem la veu de la pensadora Donna Haraway.

Activitats interdisciplinars, sessions especials i una exposició virtual

El 50è aniversari de Drac Màgic produeix una sèrie d’esdeveniments a la ciutat i al món virtual.

Des d’aquest dissabte 27 de març i fins al juliol la Filmoteca de Catalunya acull activitats de celebració vinculades a les àrees de Drac Màgic. A més, el 25 de maig tindrà lloc la inauguració de l’exposició virtual 50 anys d’històries de la cultura audiovisual.

Programació a la Filmoteca de Catalunya:

Programació familiar
Entre els mesos de març i juliol es desenvoluparà un cicle per a tots els públics de sessions dinamitzades i participatives, on cada projecció vindrà acompanyada de jocs, animacions i la participació de convidats i convidades especials.

La Ventafocs
El cicle comença aquest dissabte 27 de març amb aquesta pel·lícula de Václav Vorlícek, la primera de la història doblada al català, que s’acompanyarà amb una demostració de doblatge en viu a càrrec de Frances Fenollosa i Ten.

Cinema i… Dues sessions de cinema vinculades a àrees cabdals de la feina de la cooperativa tindran lloc durant els mesos d’abril i maig: Cinema i història, presentada per l’historiador del cinema José Enrique Monterde i pel crític i programador Casimiro Torreiro i Cinema i educació, amb la presència del filòsof Josep Maria Esquirol.
Amb la col·laboració especial de la Filmoteca de Catalunya i FilmoXica.
Consultar la programació
Generem comunitat, regenerem imaginaris
#RegeneremImaginaris
#50anysDracMagic

Cine visionario para celebrar el 50 cumpleaños de Drac Màgic

Imágenes para ver mejor
"Esta es una pieza de acercamiento a las otras criaturas con las que vivimos en cambio constante. Las imágenes que han operado esa gastada fórmula de naturaleza-plató nos hacen olvidar que hay vida y que estamos vivas, pero otras imágenes pueden devolvernos a la emoción y la relación obligatoria que es vivir. El vídeo está lleno de gestos hacia esa naturaleza inclasificable, que nunca ha sido heteronormativa, proponiendo imágenes relacionales: nosotras formamos parte de la imagen, al mirarla, al tomarla, al recordarla.

El motivo del vídeo es el liquen, símbolo literal de coexistencia e interdependencia. Mirando a través de lupas y lentes macro, un paisaje de líquenes cuestiona los límites de la individualidad, del cuerpo, de la escala. Cuanto más cerca, más inmenso."

Con estas palabras la cineasta Xiana do Teixeiro describe el ensayo audiovisual con el que celebra el sentido de Drac Màgic. Proyectado por primera vez en el acto de presentación del aniversario, despliega la sintonía entre el universo de estadirectora gallega y el ideario de nuestra entidad. Esta confluencia da forma a un breve estudio cinematográfico donde la cámara recorre con fascinación los paisajes simbióticos que forman los líquenes, mientras escuchamos la voz de la pensadora Donna Haraway.

Actividades interdisciplinares, sesiones especiales y una exposición virtual

El 50º aniversario de Drac Màgic trae consigo una serie de acontecimientos en la ciudad de Barcelona y en el mundo virtual.

Desde este sábado 27 de marzo y hasta julio la Filmoteca de Cataluña acoge actividades de celebración vinculadas a las áreas de Drac Màgic. Además, el 25 de mayo tendrá lugar la inauguración de la exposición virtual 50 años de historias de la cultura audiovisual.

Programación a la Filmoteca de Cataluña:

Programación familiar
Entre los meses de marzo y julio se desarrollará un ciclo para todos los públicos de sesiones dinamizadas y participativas, donde cada proyección irá acompañada de juegos, animaciones y la participación de invitados e invitadas especiales.

La Ventafocs
El ciclo empieza este sábado 27 de marzo con esta película de Václav Vorlícek, la primera de la historia doblada al catalán, que se acompañará con una demostración de doblaje en vivo a cargo de Frances Fenollosa y Ten.

Cine y…
Dos sesiones de cine vinculadas a las áreas principales de trabajo de la cooperativa tendrán lugar durante los meses de abril y mayo: Cine e historia, presentada por el historiador de cine José Enrique Monterde y por el crítico y programador Casimiro Torreiro y Cine y educación, con la presencia del filósofo Josep Maria Esquirol.
Con la colaboración especial de la Filmoteca de Cataluña y FilmoXica.
Consultar la programación
Generamos comunidad, regeneramos imaginarios
#RegeneramosImaginarios
#50añosDracMagic
dracmagic.cat
drac
Sant Pere Mitjà 66
08003 Barcelona
Tel. (+34) 93 216 00 04

També ens trobareu a Facebook, Twitter i Youtube.

Drac Màgic compta amb el suport de:

Reps aquesta comunicació perquè formes part de la nostra base de dades. La Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals (Drac Màgic) és la responsable del tractament de les dades personals de l’usuari i t’informa que les teves dades seran tractades de conformitat amb lo disposat en les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (GDPR). Les dades es conservaran mentre existeixi un interès mutu per a mantenir la subscripció a aquest butlletí. Tens dret a retirar el consentiment en qualsevol moment.

Pots fer ús dels drets d’accés, rectificació, portabilitat i supressió de les teves dades i a la limitació o oposició al seu tractament enviant un email a dades. Pots donar-te de baixa escrivint un correu a dades o fent clic aquí.

Copyright © 2021 Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals

3dgfotvb.gif

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s