Comissió de Coeducació i Convivència

Un grup de mares hem format la Comissió COEDUCACIÓ I CONVIVÈNCIA per treballar la coeducació –l’educació que potencia la igualtat real d’oportunitats entre nens i nenes i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe– i la convivència a la nostra escola.

La reproducció d’estereotips i perjudicis de gènere, malauradament, hi són per tot, i tendeixen a limitar les possibilitats de les persones en funció del seu sexe i no de les seves capacitats i desigs reals. A la vegada constitueixen elements de violència cultural que són la llavor d’altres formes de violència.

Creiem que la convivència i la coeducació estan íntimament relacionades. La coeducació posa la cura de les persones al centre de la vida, i aquesta vida comença pel propi coneixement (les pròpies emocions, com les vivim i com les manifestem) i es reflexa en la manera com ens relacionem amb les persones, amb els conflictes que tenim i com els resolem. La convivència és el resultat d’una transformació adient i pacífica dels conflictes entesos des d’una visió positiva com una eina d’aprenentatge i creixement.

Els objectius d’aquesta comissió són, de moment:

1.- Conscienciar les famílies de l’escola per no reproduir les desigualtats apreses i/o interioritzades en relació a la igualtat real d’oportunitats entre nens i nenes.

2.- Organitzar accions (conferències, tallers, etc.) participatives per als pares i mares de l’escola.

3.- Buscar la complicitat de l’equip de mestres de l’escola pel que fa als assumptes relacionats amb la coeducació i la convivència.

Si voleu formar part de la Comissió COEDUCACIÓ I CONVIVÈNCIA poseu-vos en contacte amb l’AMPA: ampapaucasalsgracia@gmail.com

  • Xerrada «Educació sexual en la infantesa i l’adolescència».

Tal com vam anunciar en aquest blog, el passat 30 d’octubre va tenir lloc a l’Escola Turó del Cargol la xerrada «Educació sexual en la infantesa i l’adolescència».

Era la primera de les tres xerrades que ha organitzat la Coordinadora de comissions de gènere, coeducació i feminismes de les escoles públiques de Gràcia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. Districte de Gràcia.

La conferència, a càrrec de Teo Pardo ha obert noves perspectives per a una educació afectiva-sexual més positiva. Amb el seu acord, aquí sota teniu els enllaços:

  • ACTIVITATS CURS 2018 -19

INFORMACIÓ ENVIADA PER CORREU ELECTRÒNIC 13 DE FEBRER DE 2019

Som la Comissió de Coeducació i Convivència de l’AFA del Pau Casals i a poc menys d’un mes de la celebració del 8 de març ens preguntem:

Com a famílies que fem per la coeducació en el nostre dia a dia?

Eduquem igual a nenes i nens?

Decidim lliurament sobre temes de gènere o encara tenim prejudicis?

Deixem escollir lliurement els jocs i disfresses a les nostra mainada?

No és una enquesta, no cal respondre, però sí que aquestes preguntes ens serveixen per a recordar-nos que com a famílies tenim un paper molt important per tal entre totes evitar reproduir les desigualtats socialment acceptades en relació a la igualtat real d’oportunitats entre nenes i nens i que cal que ajudem a l’equip de mestres de l’escola per fer de la coeduació i la inclusió l’eix vertebrador de tots els aprenentatges dels nostres fills i filles.

I és per això que des de la nostra comissió treballem transversalment amb totes les comissions de l’AFA per aconseguir-ho i, des de l’any passat, ens coordinem amb totes les Comissions de Gènere de les escoles del Districte perquè considerem que el treball en xarxa multiplica els resultats aconseguits. Volíem recordar-vos que som una comissió!

Us anirem informant de les nostres activitats i en breu us demanarem la vostra ajuda per la setmana del 8 de març perquè farem i parlarem durant tota la setmana.. i durant tot el curs!

Voleu formar part de la comissió? Només cal que ens escriviu al correu: coeducaciopaucasals@gmail.com i ja en formareu part!

Més informació a:

  • Encoratja’t, proposta educativa per la igualtat de gènere i la violència zero, Fundesplai

 

 

La Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les escoles públiques de Gràcia, de la qual participa la nostra escola amb una representant de la Comissió de Coeducació i Convivència, proposa en aquest darrer trimestre de l’any la realització de diverses xerrades adreçades a totes les famílies interessades.

Les xerrades previstes són les següents:

–        «Educació afectiva-sexual», impartida per Teo Pardo, a l’Escola Turó del Cargol, dimarts 30 d’octubre, a partir de les 17 h (cartell adjunt).

–        «Resolució de conflictes», impartida per Fill a l’agulla, a l’Escola Patronat Domènech, dijous 29 de novembre, a partir de les 17 h.

–        «Noves masculinitats», lloc i data encara per confirmar.

cartell educacio sexual