Menjador

 • CURS 2020-21Després d’aquestes primeres setmanes de curs ja us podem explicar millor els canvis que hem hagut de fer per adaptar el temps de migdia a la nova normativa.

  Sentim molt no haver pogut enviar el dossier abans però necessitàvem aquest temps per valorar que el nou funcionament s’ajusta a les necessitats, tant dels infants com del moment.

  Els canvis que s’han pres, han seguit els criteris recomanats pel Departament de Salut i d’Educació i han estat en tot moment consensuats entre l’empresa i la direcció de l’escola i donats per bons per  l’inspector d’educació.

  Igual que a l’hora lectiva, al temps de migdia estem funcionant amb els mateixos grups estables i cada un d’ells té el seu monitor/a referent.

  Per tal de poder respectar la distància entre grups estables a l’hora de dinar, hem hagut de fer canvis pel que fa als espais i els torns (veure quadre de la pàgina final).

  Els espais estan sent ventilats i les taules i cadires del menjador desinfectats. Així com també estem seguint totes les pautes d’higiene i control de temperatura de tot l’equip de migdia.

  En el cas del lleure, hem hagut de trencar amb el concepte de que l’infant escull com passar l’estona d’esbarjo i anar on vulgui.  Per tal de que els grups estables no es barregin, hem dividit el pati de primària pels grups que hi ha. Comptem també amb el gimnàs com espai de lleure.  En el cas del pati d’infantil, es divideix en tres espais per torn.  Fem rotació de manera que els infants estiguin cada dia en un espai diferent.

  Pel que fa al material/jocs, de moment no l’estem utilitzant tot, ja que primer de tot hem volgut adaptar-nos a la nova situació. Cal tenir en compte que tot allò que s’utilitza cal desinfectar-ho posteriorment. La idea és poder anar traient aquest material  per fer més agraït i enriquidor aquest moment d’esbarjo.

  A l’hora ens mantenim atents/es a les noves recomanacions que pugui donar el Departament de Salut i d’Educació i fer els canvis que es requereixin.

  Sabem que no és una situació desitjada per ningú i menys pels infants, per això des de l’equip de migdia hi posem tot l’esforç,  intentant mantenir la nostra essència com a espai de migdia.

  Atentament,

  EQUIP TEMPS DE MIGDIA

DOSSIER INFORMATIU FAMÍLIES EI3

DOSSIER INFORMATIU FAMÍLIES EI4

DOSSIER INFORMATIU FAMÍLIES EI5

DOSSIER INFORMATIU FAMÍLIES 1r

DOSSIER INFORMATIU FAMÍLIES 2n

DOSSIER INFORMATIU FAMÍLIES 3r

DOSSIER INFORMATIU FAMÍLIES 4t

DOSSIER INFORMATIU FAMÍLIES 5è

DOSSIER INFORMATIU FAMÍLIES 6è.

CURS 2015-16

En una jornada HISTÒRICA pel que fa a la participació, més de 150 pares i mares, l’equip de monitors al complet i representants de la direcció i del Claustre vam assistir el divendres 30 de gener a la primera junta temàtica que l’AMPA ha organitzat aquest curs. Es tractava d’analitzar i valorar, amb el màxim d’informació possible, el menjador de l’escola i el temps de migdia, un espai que al Pau Casals es viu cada dia entre les 12:30 i les 15 hores i que està gestionat directament per l’AMPA.

Després de les intervencions del president de l’ampa, Artur Arias, de la directora de l’escola, Mari Fe Santín, de la mestra de l’escola i membre de la comissió de menjador, Caro Mas, la coordinadora del menjador, Víssia Fernández i membres d’Aramark que ens van explicar el funcionament del menjador del Pau Casals, es va dur a terme una dinàmica de grup on tots vam poder donar idees i opinar, de la qual properament us farem arribar els resultats!

La tarda va acabar amb un fantàstic TAST d’alguns plats del menjador preparats per la nostra cuinera, la Sílvia.

Aquesta JUNTA TEMÀTICA és una iniciativa de la comissió de menjador i de la junta petita del Pau Casals, que aquest any vol INNOVAR en metodologies de participació per procurar una implicació més alta de tots els membres de la comunitat educativa.

Aquí teniu algunes fotos de la jornada….

48

35     55

39      61

62      63

64      66

67      70

72      91

86       88

84

….i el vídeo de l’Espai de migdia fet per la ocasió:

GRÀCIES PER VENIR!

La comissió de menjador és una comissió mixta, formada per :

 • mares i pares de l’AMPA
 • coordinadora de menjador (Víssia)
 • secretària de l’AMPA (Mònica)
 • una mestra membre del Consell   Escolar (Caro)

La nostra tasca principal es centra en dues àrees:

 • Funció nutritiva: Revisió de menús, manera de cuinar, qualitat de la matèria primera
 • Funció educativa: Fer de l’espai migdia una estona de convivència agradable i d’aprenentatge de bons costums.

 De cara al curs 2014-15 ens plantegem:

Mantenir una quota mensual ajustada de 100€/mensuals com a objectiu prioritari.

Funció nutritiva

 • Seguir supervisant els menús, insistint en la qualitat de la matèria primera.
 • Introducció de nous aliments o formes de cuinar-los.
 • Aquest curs afegirem una proposta per als sopars.

Funció educativa de l’Espai de migdia

 • Fer visible l’espai de migdia com un espai educatiu conjunt amb tota l’escola: monitors, infants, mestres, equip directiu i famílies.
 • Construir l’espai de migdia com un espai relacional important de l’escola.
 • Revisar i definir un espai de migdia familiar i acollidor.

Si esteu interessats en la comissió o voleu posar-vos en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o suggeriment, ho podeu fer a qualsevol reunió de l’AMPA o a l’adreça electrònica: ampapaucasalsgracia@gmail.com

programació lleure primària web programació lleure infantil web