L’HORA DEL PATI

JUGA!

Molt contents i amb ganes de fer realitat el millor pati del món: així vam sortir els 90 pares, mares, mestres i monitors que vam participar en la Junta temàtica del passat dia 5 de juny. Va ser una tarda capitanejada per l’Imma Marín (experta en joc i assessora del nou pati del Pau Casals), una tarda diferent, engrescadora, una tarda en què, tot jugant, vam aprendre moltes coses.

La sessió va començar amb la projecció d’un vídeo divertidíssim sobre les experiències dels nens i les nenes en el seu espai favorit: el pati. Vam conèixer quins són els punts forts i quines són les mancances dels patis actuals de l’escola, gràcies a les valoracions que ha fet tota la comunitat educativa a través de les enquestes que es van passar i també gràcies a la informació recollida a través d’un intens procés d’observació que l’equip de L’hora del pati ha estat fent al llarg dels darrers mesos. Finalment, de la mà de l’Imma i entre «pedres, papers i tisores», miralls imaginaris i transformacions de color vam prendre consciència del repte que tenim davant, tenint molt clar que, per molt bonic que sigui un espai, el més important són les coses que hi passen.

La sessió va acabar amb els millors desitjos sobre un gran full en blanc, respostes fascinants a les preguntes «Quin pati ens imaginem?» i «Què vols que passi al pati?»: «un pati com un paradís terrenal», «un lloc màgic», «un circ» o «un pou d’aventures» aquestes són algunes de les respostes que es van anar acumulant per dir adéu a una tarda on tothom es va sentir en el millor dels patis.

Amb aquesta Junta temàtica sobre el pati –la segona que s’organitza aquest curs– es tanca la primera part de L’hora del pati, el projecte de transformació dels patis del Pau Casals en què treballen conjuntament l’AMPA i l’escola. Aquest projecte, que parteix d’una gran vocació participativa i que ha pres el relleu a d’altres processos previs de remodelació dels patis de l’escola, tindrà tres etapes: la d’observació/diagnòstic, que és la que s’ha fet aquest darrer trimestre; l’etapa creativa, que es portarà a terme durant la pròxima tardor; i la del projecte i execució, que es durà a terme durant el primer semestre del 2016.

Vídeo de benvinguda:

“Ells opinen”

Observació i diagnosi:    Clica aquí

Presentació Imma Marín   Clica aquí

Fotos de l’acte:

6

4

8

9

21

15

20

22

24

25

Vídeo recull de l’acte:

 

 

Ja ha arribat la jornada de participació!  El proper 22 de novembre podràs dir la teva, per anar fent boca: “Obrim la ment”

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s